Gironella anima a omplir els balcons de roses per Sant Jordi

El comerç local se suma a la celebració oferint servei a domicili de llibres i roses

Redacció
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:27h
L'Ajuntament de Gironella amb roses fetes amb materials reciclats.
L'Ajuntament de Gironella amb roses fetes amb materials reciclats. | Aj. Gironella
L'Ajuntament de Gironella i el comerç local es readapten per celebrar la diada de Sant Jordi tot i el confinament. El consistori s'ha sumat a la campanya #TotsFemSantJordi, impulsada per la Casa Batlló, per omplir de roses els balcons i finestres del municipi, i impulsar activitats en línia pels més menuts.

El regidor de Cultura, Lluís Vall, ha destacat la importància de seguir celebrant Sant Jordi, ni que sigui d'una manera totalment diferent; i per això, anima a tota la ciutadana a participar, i decorar els balcons amb roses pròpies fetes a partir de materials reciclats. La campanya pretén que tothom que ho vulgui faci roses amb materials reciclats o pintades i decori els balcons per la diada. 

Vall explica que, per fomentar la participació, s'ha organitzat un concurs a Instagram (@ajgironella) perquè els gironellencs puguin compartir una foto del seu balcó decorat. El guanyador, que sigui autor de la fotografia amb més m'agrada, s’emportarà un kit de floristeria. Per participar-hi, cal compartir un fotografia del balcó decorat a Instagram, quelcom que es pot fer fins el divendres 24 d'abril, etiquetant-hi l'Ajuntament de Gironella i utilitzant el hashtag #TotsFemSantJordi. 

El comerç de proximitat també se suma a la celebració de Sant Jordi adaptant-se a les mesures de seguretat establertes, i ofereixen servei a domicili de llibres i roses. A més, plantegen l'opció de fer ara la compra ara, i recollir-la quan s’acabi el confinament.

Propostes per als més menuts

Els més menuts de Gironella  podran gaudir de la diada. El consistori permet descarregar de forma gratuïta el conte de la història de Gironella, "Gironella, un viatge en el temps", i els dibuixos per pintar dels seus protagonistes. La Biblioteca de Gironella s’ha unit també a la celebració virtual, de manera que, dimecres 22 d’abril, oferirà un taller en directe pel canal d'Instagram (@bibliotecagironella) a les 4 de la tarda. Els infants faran un llibre amb materials bàsics que podem tenir a casa.

Finalment, la Llar d'Infants Estel Gironella i Bassacs ha preparat una versió en vídeo del tradicional conte de Sant Jordi amb final sorpresa.
Arxivat a