Berga promou la divulgació de la llegenda de Sant Jordi amb la creació d’històries breus a Instagram

Les peces poden ser fotografies o vídeos en format vertical, s'han de publicar a la funció "stories" de la xarxa social i han de tenir una durada màxima de 15 segons.

21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:32h
Un drac amb la seva princesa per Sant Jordi (arxiu).
Un drac amb la seva princesa per Sant Jordi (arxiu). | Cristóbal Castro
Berga promourà la divulgació de la llegenda de Sant Jordi amb la creació d’històries breus a Instagram. La crisi sanitària provocada pel coronavirus fa impossible que els carrers de la ciutat s'omplin de parades de llibres i roses. Amb tot, l'Ajuntament de Berga ha ideat la campanya Sant Jordi Confinat per promoure el coneixement de la llegenda protagonitzada pel cavaller, la princesa i el drac des d’una perspectiva creativa, dinàmica i efímera a les xarxes socials.

Ets capaç d’explicar la llegenda de Sant Jordi en quinze o menys segons?. Ara pots fer-ho i compartir-ho a Instagram Stories. Aquest és el repte que proposa l'àrea de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Berga per celebrar la Diada de Sant Jordi de 2020. 

Les històries s'hauran de publicar al perfil de l'usuari o usuària a través de la funció Instagram Stories, del 23 al 26 d’abril. Les peces poden ser fotografies o vídeos en format vertical i han de tenir una durada màxima de 15 segons. Les publicacions hauran d’incloure l’etiqueta #StJordiConfinat i també caldrà anomenar el perfil oficial de l’àrea de Joventut a Instagram (@bergajove). Així, les històries proposades podran ser compartides pel perfil de joventut.

Les peces que continguin qualsevol tipus de llenguatge masclista, xenòfob, racista o lgtbifòbic quedaran excloses de la campanya i no es compartiran. 

La campanya Sant Jordi Confinat proposa explicar o reinterpretar la llegenda de Sant Jordi de forma divertida i creativa. Per fer-ho, es poden utilitzar les eines i els recursos disponibles en aquesta xarxa social per complementar les històries: emoticones, gif, música, entre altres.