Puig-reig cancel·la la Festa Major i el musical basat en la història del poble haurà d'esperar a l'any vinent

La proposta és traslladar el gruix d'actes programats per enguany a l'edició 2021 i potser replantejar alguns concerts i activitats "en diferent format" a la tardor

21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:59h
Concert de Festa Major a Puig-reig (arxiu).
Concert de Festa Major a Puig-reig (arxiu). | Aj. Puig-reig
L'Ajuntament de Puig-reig ha anunciat aquest dimarts la decisió de suspendre la Festa Major 2020 a causa de la Covid-19. "Es tracta d’una decisió molt difícil però a la vegada lògica, necessària i coherent amb el moment d’incertesa que estem vivint degut a la crisi d’emergència sanitària. Aquesta incertesa dificulta molt preveure l’evolució de la situació durant les properes setmanes i mesos", ha explicat el regidor de Festes, Cristian Pérez.

La suspensió de la festa, que s’havia de celebrar del 28 de maig al 2 de juny, també respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i les que formen part de la seva organització. "Ens ha costat molt decidir-ho, però hem pres la decisió de suspendre-la, en comptes d'ajornar-la fins a la tardor; perquè tot i que ara sí que sembla que es podrien aixecar algunes mesures de confinament, no coneixem quines restriccions hi haurà i no podem saber quina serà la situació després de l'estiu", ha incidit el regidor.

La Festa Major de Puig-reig és la primera de tota la comarca del Berguedà i se celebra per la segona Pasqua. És una festa molt viscuda per tot el poble i compta amb la participació de moltes de les entitats.

Pérez ha recordat que des de l'ajuntament són molt conscients "de l’impacte que pot provocar aquesta situació en l’àmbit cultural, econòmic i social". És per això que la seva proposta és traslladar en la major mesura possible els diferents actes programats per l'edició d’enguany a l'edició 2021 o, si s’escau, en possibles actes que es puguin celebrar per separat durant el període de temps que resta de 2020. "Potser ens podem replantejar algunes coses en diferent format més endavant", ha dit Pérez.

El regidor no ha avançat quins concerts estaven previstos, per si es poden recuperar més endavant "tot mantenint-ne la sorpresa", però ha afirmat que hi ha un acte concret que ja tenen clar que quedarà per a 2021: L'estrena de l'espectacle Arrelats, el musical basat en la història de Puig-reig amb Sergi Cuenca i la Polifònica, que requereix de preparació i assajos. El complex calendari professional de Sergi Cuenca ja havia obligat a ajornar-lo fins a la festa major de 2020. Ara, haurà d'esperar fins a l'any vinent perquè la situació de confinament impediria tirar endavant un musical que requereix de molt treball previ. 

"Puig-reig fa sempre una aposta molt important per la cultura i aquesta té un impacte molt fort al municipi. Esperem que ben aviat puguem tornar a una relativa normalitat que ens permeti tornar-nos a veure i celebrar", ha expressat Cristian Pérez.

"La situació d’excepcionalitat en què ens trobem ens obliga també a tots a fer un exercici de contenció i recolliment igualment excepcional que hem entomat amb compromís", ha afegit.
Arxivat a