Entitats fan xarxa a l'Alt Berguedà per proveir els centres de salut de material sanitari

Entre el material sanitari subministrat destaquen milers de mascaretes, guants, bates i pantalles protectores

Redacció
21 d'abril del 2020
Actualitzat a les 21:49h
Material sanitari a punt de ser enviat als centres de salut.
Material sanitari a punt de ser enviat als centres de salut. | Sanitaris per la República
Diferents entitats fan xarxa a l'Alt Berguedà per aportar tota mena de material sanitari i de protecció als centres de salut, l'Hospital de Berga, les residències d'avis, i els serveis assistencials.

Més de 2.000 mascaretes de diferents tipus, més de 5.000 bates, i centenars de guants, peücs, gorros i pantalles protectores, són alguns dels materials subministrats per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19, segons dades consultades per NacióBerguedà.

Material subministrat ANC Bagà a la residència i al CAP de Guardiola:

L'Assemblea de Bagà ha fet arribar a la residència del municipi i al CAP de Guardiola de Berguedà el següent material: 30 mascaretes FFP2, 200 mascaretes quirúrgiques, 150 impermeables i 350 guants. 

Material subministrat pel Consell per la República a la residència Salarich-Calderer de Bagà, a la residència de la Pobla de Lillet i al CAP de Berga:

El Consell per la República ha subministrat a les residències de Bagà i de la Pobla de Lillet, així com al CAP Berguedà de Berga, per la seva banda, un total de 200 mascaretes hidròfugues reutilitzables (100 unitats per cada residència) i 7 bates de roba hidròfuga.

Material subministrat per Sanitaris per la República de la Catalunya Central:

El col·lectiu Sanitaris per la República de la Catalunya Central han dotat els centres de salut del següent material sanitari i de protecció:

- 200 mascaretes que l'ANC Bagà ha distribuït entre els botiguers que poden tenir les botigues obertes.

- 100 pantalles de makers de Navàs/Gaià, EDN Navàs, i veïns i veïnes del Solsonès amb el suport del CDR Solsona, que han estat distribuïdes entre el CAP de Guardiola, i les residències de Bagà i la Pobla de Lillet, la Residència Sant Roc de Bellver de Cerdanya i el CAP de Bellver de Cerdanya. 

- 400 bates per cosir distribuïdes a la residència de Bagà, la Pobla de Lillet i Bellver de Cerdanya que han cosit voluntàries de cada municipi. 

- 330 mascaretes confeccionades i esterilitzades per la iniciativa Omplim Magatzems d'Igualada, que s'han subministrat al CAP de Guardiola de Berguedà, i de les quals s'han distribuït 200 unitats als municipis més petits de l’Alt Berguedà, i 130 més que van anar destinades a la residència i al CAP de Bellver de Cerdanya. 

- Material subministrat i cosit a l'Alt Berguedà que suma 165 parells de peücs i 165 gorros repartits entre les residències de Bagà, la Pobla de Lillet, Bellver de Cerdanya i el CAP de Berga.

- Material per confeccionar 140 bates que s'ha subministrat a Puig-reig. D'aquestes bates, 100 han anat al CAP de Puig-reig i 40 al CAP de Berga.

En aquest moment, també s’ha distribuït entre Bagà, Gironella, i Puig-reig, roba suficient per confeccionar bates, monos, peücs i gorros, segons han informat fonts de les entitats.

També s'han subministrat, entre altres, pantalles protectores per a les farmàcies de Bagà, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Puigcerdà i Alp. S'han fet arribar 3 cups d'intubació a l'Hospital Sant Bernabé de Berga i 25 bates al CAP de Berga. 

Hi ha hagut subministrament de mascaretes de roba i goma al grup de Cerdanya Solidària i entrega de material a la residència de Bagà per donar cobertura a la petició feta per Metges sense fronteres, gràcies a La Fundació Trueta i a cosidores i sastres per la República. S'han entregat 1.000 bates de plàstic, 300 davantals blancs de plàstic, 6 litres de desinfectant de superfície, 35 unitats solució hidroalcohòlica, 90 gorros de roba, i 10 mascaretes FFP2, segons les fonts. 

Col·laboració de diferents cosidores:

A la Rodonella, unes cosidores han confeccionat i arranjat 1.200 bates, sota iniciativa pròpia, per l’Hospital Sant Bernabé de Berga.

A la Pobla de Lillet, una colla de cosidores voluntàries han cosit des de finals del mes de març unes 3.000 bates de plàstic que han subministrat directament a l'hospital de Berga.

A Bagà, les cosidores han confeccionat mascaretes, camises de dormir, bates, entre altres, que han destinat directament a la Residència Salarich Calderer de Bagà.

Altres aportacions:

Les Assemblees de Bagà, Guardiola/Sant Julià i la pobla de Lillet han adquirit i han posat a disposició dels ajuntaments, un total de 1.800 mascaretes (800 a Bagà, 500 a la Pobla de Lillet i 500 a Guardiola/Sant Julià), les quals s’han cosit amb les voluntàries dels respectius municipis.

Cal tenir en compte que a cada municipi de l’Alt Berguedà, hi ha un grup de cosidores que ha abastit directament a la gent de la població, sobretot en els casos de municipis petits.
 

Equip preparant el material sanitari per enviar. Foto: Sanitaris per la República