Un centenar de voluntaris i entitats com Òmnium i Grup Horitzó confeccionen mascaretes i bates

Han elaborat i distribuït 600 bates i prop de 1.000 mascaretes a centres d'atenció primària, residències i serveis assistencials del Berguedà i comarques pròximes

20 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:47h
El material de protecció elaborat per voluntaris i entitats.
El material de protecció elaborat per voluntaris i entitats. | Cedida
Òmnium Cultural del Berguedà i Grup Horitzó, conjuntament amb un nombrós grup de persones voluntàries a títol individual, s'han organitzat per elaborar material de protecció per a l'Hospital Sant Bernabé de Berga, així com per als centres d'atenció primària i les residències de gent gran de la comarca. Gràcies a la donació de teixit de l'empresa Marina Tèxtil, S.L., s'han pogut confeccionar i distribuir més de 600 bates i prop de 1.000 mascaretes de protecció, reutilitzables i amb acabat hidròfug.

En l'elaboració de bates i mascaretes, hi prenen part, ara com ara, 70 cosidors i cosidores, cinc persones encarregades de tallar el teixit i deu persones responsables de la coordinació i logística de tot plegat. En total, gairebé un centenar de voluntaris amb el suport de les entitats. "És un projecte de gent del poble, gestat per donar resposta a l'emergència actual. Calia sumar esforços davant la crisi humana i sanitària causada per l'epidèmia de la Covid-19 al nostre país", han expressat els impulsors de la iniciativa en un comunicat. 

La presidenta d'Òmnium al Berguedà, Montserrat Soler, ha destacat que en la iniciativa "hi ha molta gent implicada" i que s'hi està treballant incansablement des del passat 31 de març. Tots els productes que s'elaboren han estat supervisats per responsables de l'Hospital de Berga i pel fabricant del teixit, amb l'objectiu de proveir material segur per als professionals de la salut pública i assistencial del territori.

Segons els càlculs de les entitats i persones voluntàries, fins aquest dilluns, s'han fet 643 bates i 943 mascaretes que s’han distribuït als següents llocs:

- Als tres CAPS de la comarca, per donar cobertura al personal mèdic que porta a terme els serveis a domicilis, així com el servei d’urgències dels caps de setmana,
- A les nou residències de la gent gran que hi ha al Berguedà.
- A la residència de la gent gran de Sant Llorenç de Morunys (Solsonès).
- A les dues Residències de la gent gran que hi ha a la Cerdanya.
- Al Consell Comarcal del Berguedà i a tots els Ajuntaments de la comarca que disposen de personal de Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).
- A les entitats del tercer sector amb personal exposat per raó de la seva activitat: Taller Coloma i Grup Horitzó. 

A hores d’ara, encara es continua cosint i la intenció és reposar material als llocs on ha estat subministrat o a l'Hospital Sant Bernabé si és necessari.
 

Les mascaretes elaborades per entitats i voluntaris. Foto: Cedida

Arxivat a