Mor l'exalcalde d'Olvan Joan Munté als 67 anys a causa del coronavirus

Va ser conseller comarcal de Turisme de 1987 a 1991 en l'etapa de Jaume Farguell

19 d'abril del 2020
Actualitzat el 20 d'abril a les 12:07h
Joan Munté, exalcalde d'Olvan.
Joan Munté, exalcalde d'Olvan. | Arxiu particular

Joan Munté, exalcalde d'Olvan. Foto: Arxiu particular


Ha mort als 67 anys l'exalcalde d'Olvan Joan Munté Pedrol a causa del coronavirus. Va ser alcalde d'Olvan de 1991 fins a 1995 amb Convergència i Unió (CiU) i conseller de Turisme del Consell Comarcal del Berguedà en una etapa anterior, de 1987 a 1991, durant la presidència de Jaume Farguell

Segons fonts consultades, estava hospitalitzat a Igualada i ha mort aquest diumenge a la matinada en empitjorar el seu estat de salut. 

Jaume Farguell, històric expresident del consell comarcal i exalcalde de Berga, ha explicat aquesta tarda a NacióBerguedà que Joan Munté va ser l'artífex de la creació de l'àrea comarcal de turisme, que encara es troba en funcionament a l'entrada de Berga, i que va posar molts esforços en impulsar i promoure els càmpings a la comarca. "La seva pèrdua suposa un disgust personal molt gran, perquè havíem mantingut una molt bona amistat fins a l'actualitat", ha apuntat Farguell. "Vam coincidir al consell comarcal entre 1987 i 1991. Ell va ser conseller de Turisme i va ser l'executor de tota una sèrie d'idees per impulsar el Berguedà, un treball que durant aquells anys va fer de forma continuada i amb molt interès, des de Puig-reig i Gironella fins a Saldes, de sud a nord de la comarca", ha elogiat Jaume Farguell. També va treballar per habilitar una part del Castell de Berga com a seu institucional del consell comarcal, ha recordat l'expresident de l'ens. 

Munté va acompanyar Jaume Farguell i l'aleshores president de la delegació berguedana de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Martí, en un viatge de prospecció per a l'agermanemanet de la ciutat de Berga amb el municipi Högsby (Suècia), on hi ha també una vila anomenada Berga, un moment que l'exalcalde de la capital de comarca encara recorda vivament i del qual ha compartit una fotografia amb aquest diari. 

Farguell n'ha recordat "la fidelitat, el compromís de treball i l'amistat", així com el seu impagable paper "de col·laborador", pel qual hi tenia "una confiança absoluta". "Era la sinceritat personificada, i humanament en guardo una memòria molt entranyable", ha expressat Farguell sobre Joan Munté. 

Com a alcalde d'Olvan, en el mandat de Joan Munté es va haver d'afrontar el tancament de la fàbrica de Cal Rosal i del convent. 
 

Joan Munté, Jaume Farguell amb la seva esposa Teresa Guixé, i Joan Martí durant el viatge a Suècia per l'agermanament amb Högsby. Foto: Cedida

Arxivat a