Berga vol que la propietat de la zona del Menfis limiti l'accés a l'espai per evitar abandonaments

L'ajuntament reitera que deixar els residus a la via pública és un acte incívic que pot comportar sancions

17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:18h
Deixalles a la zona del Menfis abans d'una de les neteges que s'han dut a terme.
Deixalles a la zona del Menfis abans d'una de les neteges que s'han dut a terme. | Aj. Berga

Deixalles a la zona del Menfis abans d'una de les neteges que s'han dut a terme. Foto: Aj. Berga
 

L'Ajuntament de Berga està realitzant els tràmits per sol·licitar a la propietat de la zona del Menfis que limiti l'accés a l'espai, i evitar així els constants abandonaments de deixalles a la zona. 

A principis del mes d’abril es va realitzar la neteja de la zona propera a l’antiga discoteca Menfis de Berga, quedant així lliure de deixades i brossa. Es tracta d’un espai sovint utilitzat per algunes persones per fer-hi abandonaments de residus i voluminosos, fet que està totalment prohibit. Per això, l'Ajuntament de Berga ha emès un comunicat on reitera que l'acció pot comportar sancions elevades i explica que s'està treballant per a què el propietari dels terrenys hi limiti el pas "i tingui cura de la neteja de la zona tal com li correspon".

Segons informa el consistori, des de principis del mes de març, abans de l’inici de l'estat d’alarma, la Policia Local realitza actuacions específiques a diferents zones per minimitzar aquests actes incívics amb l’objectiu d'identificar i sancionar les persones que realitzen aquest tipus d’abandonaments de residus a la via pública que, segons l’ordenança de convivència i via pública comporten multes que poden arribar als 750 euros, en el cas de les infraccions de caràcter lleu.

Deixalleries fora de servei pel coronavirus

La deixalleria mòbil i les deixalleries fixes situades a Berga, Guardiola de Berguedà i Puig-reig estan fora de servei des del 17 de març i fins a nou avís a causa del coronavirus, segons va informar ja el mes passat el Consell Comarcal del Berguedà que és l’organisme que gestiona aquests serveis. La suspensió temporal també afecta el servei de recollida de voluminosos a demanda.

L'ens comarcal informarà de la reobertura dels serveis quan la situació d’emergència sanitària sigui favorable.
 

L'espai exterior de l'antiga discoteca un cop que s'han retirat les deixalles. Foto: Aj. Berga

Arxivat a