Anul·len l'edició 2020 de la Ruta Minera que estava prevista pel 28 de juny

Els organitzadors argumenten que és "improbable que sigui possible realitzar esdeveniments que concentrin centenars de persones en un mateix espai en els propers mesos"

17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:32h
La Ruta Minera, la marxa cicloturista que transcorre per gairebé una vintena de municipis de l'Alt Berguedà vinculats a la mineria.
La Ruta Minera, la marxa cicloturista que transcorre per gairebé una vintena de municipis de l'Alt Berguedà vinculats a la mineria. | Josep M. Montaner
Han anul·lat l'edició 2020 de la Ruta Minera, la marxa cicloturista del Berguedà que s'havia de celebrar el 28 de juny. L'organització ha pres la decisió de suspendre-la per l'estat d'alarma de la crisi del coronavirus i la incertesa que genera de cara a planificar esdeveniments multitudinaris els pròxims mesos. "La situació de confinament actual es perllongarà encara en el temps, i per tant, s'allargarà el període de progressiva tornada a la normalitat. Serà improbable que sigui possible realitzar esdeveniments que concentrin centenars de persones en un mateix espai en els propers mesos", han explicat els organitzadors en un comunicat. 

La Ruta Minera havia iniciat els tràmits administratius i la contractació de serveis per a la prova. "No podem seguir endavant sense tenir la certesa que es podrà celebrar en condicions adequades de seguretat i salut per als participants, voluntaris i col·laboradors", han admès. 

De la mateixa manera, també queda ajornada fins a l'edició 2021 la col·laboració prevista amb el projecte solidari de la Fundació Vicente Ferrer que havia de servir per a la dotació de bicicletes per a joves estudiants de secundària del sud de la Índia. 

Durant les properes setmanes, es procedirà al retorn dels imports de les inscripcions i les donacions, si ha estat el cas.