La propagació del coronavirus es frena a la residència de Bagà que porta quatre dies sense defuncions

Hi ha set residents que continuen aïllats amb proves positives de la Covid-19, 23 residents en aïllament a causa dels símptomes que presenten, i un resident sense símptomes

15 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:23h
Residència Salarich-Calderer de Bagà (arxiu).
Residència Salarich-Calderer de Bagà (arxiu). | Fundació Residència Salarich-Calderer
La residència Salarich-Calderer de Bagà ha complert el seu quart dia consecutiu sense defuncions enmig del brot de coronavirus que va detectar-s'hi el mes de març.

Segons les dades que el centre passa cada dia als familiars dels interns, aquest dimecres hi ha set residents que continuen aïllats amb proves positives de la Covid-19, 23 residents en aïllament a causa dels símptomes que presenten, i un resident sense símptomes que també es troba aïllat a causa del contacte estret amb una persona amb símptomes.

La residència de Bagà ha viscut 21 defuncions les darreres setmanes si bé la falta de testos fa impossible determinar si tots els casos són víctimes de la Covid-19. 

Una de les mesures que s'han pres per aturar la malaltia ha estat la de fer que tots els residents romanguin a les seves habitacions. També es va fer una desinfecció professional per nebulització amb ozó. L'Ajuntament de Bagà manté un contacte diari amb el Departament de Salut per informar puntualment de la situació.

L'Ajuntament de Bagà fa desinfecciones diàries amb hipoclorit de sodi per els voltants de la residència, els seus carrers dissecionats i també per els carrers principals del poble on hi ha més afluència de gent.
 
Bagà, de només 2.138 habitants, és el municipi del Berguedà amb una ràtio més elevada de positius, segons dades del departament de Salut que es poden consultar en aquest mapa que ha publicat NacióBerguedà.