La Policia Local de Berga interposa 102 denúncies i fa una detenció per incomplir el confinament

Hi ha quatre persones que estan sent investigades penalment després d'haver incomplert les mesures de seguretat de l'estat d'alarma de manera reiterada

14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:31h
Policia Local de Berga (arxiu).
Policia Local de Berga (arxiu). | Aida Morales
La Policia Local de Berga ha posat 102 denúncies per incompliment de les mesures de confinament des que va començar l'estat d'alarma. Hi ha quatre persones denunciades que s'investigaran penalment i un detingut en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra. Així ho ha confirmat el cap de la Policia Local de Berga, Jaume Hernández, a NacióBerguedà

L'únic detingut que s'ha registrat fins ara ha estat un home que la Policia Local va enxampar amb patinet elèctric i en contra direcció pels carrers de Berga. Se'l va detenir i denunciar administrativament per desobediència greu en una detenció conjunta amb els Mossos d'Esquadra, després que intentés escapar-se. Més tard, va passar a disposició judicial.  

La Setmana Santa no ha augmentat el ritme de les denúncies sinó que han estat més o menys constants des que van començar les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, amb un pic de casos a l'inici i un petit descens durant la segona setmana de confinament. Les dues primeres setmanes de confinament, va haver-hi 36 casos, i la resta s'han produït fins a principi d'aquesta setmana.  

Durant el confinament, la Policia Local també ha respost a un requeriment sanitari que necessitava cobertura policial. D'entrada, es van fer tancar fins a 8 locals a la ciutat per confusió dels seus propietaris davant l'ambigüitat de la normativa. Des de llavors, només hi ha hagut una sanció a un establiment que venia productes que no eren essencials, i del qual els agents van enxampar el responsable en plena transacció econòmica amb un client.

Quatre denúncies penals

Les quatre denúncies penals són persones que van incomplir el confinament de manera reiterada. En un dels casos, una de les persones que incomplia amb l'estat d'alarma va increpar membres de Protecció Civil. Van rebre denúncia ell i el seu acompanyant en ser aturats al passeig de la Pau. 

Les altres dues denúncies penals són per dos individus a qui es va trobar consumint substàncies estupefaents (fumant porros) en un mateix cotxe. Se'ls va requisar el material i se'ls va demanar que marxessin, però un parell d'hores més tard, agents de la Policia Local van tornar a trobar-los consumint alcohol dins del vehicle. 

Jaume Hernández ha destacat la feina intensa de control que s'està duent a terme aquestes setmanes per assegurar que es compleixin l'estat d'alarma i les mesures de seguretat per evitar la propagació del coronavirus.