Telefónica confirma que l'avaria és a causa de «sabotatges»

Es pressuposa que la incidència al Berguedà, Cerdanya, Solsonès i Alt Urgell té relació amb la vaga d'empreses subcontractades

Redacció
09 d'abril del 2015
Actualitzat a les 23:11h
Edifici del campus empresarial de Telefònica.
Edifici del campus empresarial de Telefònica. | ACN
Telefónica ha confirmat aquesta tarda a través de l'Ajuntament de Berga que l'avaria que està afectant des de quarts de nou del matí diversos punts de la comarca del Berguedà, i altres del Solsonès, la Cerdanya i la Seu d'Urgell ha estat a causa de “sabotatges”. De fet, i segons han explicat les companyies Movistar i Vodafone a NacióBerguedà, els problemes de cobertura mòbil, ADSL i línia de telèfon fix s'han produït després que hagin caigut “diverses antenes”, tot i que no han volgut confirmar si aquest accident ha estat, o no, premeditat. Una altra de les hipòtesis que es valora és que hi hagi hagut un tall en alguna línia de fibra òptica.

La interrupció del servei, que afecta gairebé totes les companyies de telèfon, ha durat més de 12 hores s'ha catalogat com a "massiva”, segons les companyies, ja que està afectant milers de llars de les quatre comarques, que veuen interromputs els seus canals de comunicació.

Pel que fa als motius del “sabotatge”, es pressuposa que té relació amb la vaga de més de 15.000 persones, que el personal tècnic de contractes, subcontractes i autònoms subcontractats per Telefónica-Movistar va realitzar aquest passat dimecres, a causa d'una nova reducció del preu dels serveis que porten a terme aquestes empreses.
Arxivat a