El comitè d'empresa de «Regió7» expressa el seu malestar per l'ERTO

Considera que la reducció de la jornada a la meitat fins a finals de juny és "desproporcionada"

Redacció
14 d'abril del 2020
El comitè d'empresa d'Edicions Intercomarcals, l'empresa editora del diari Regió7, ha emès un comunicat a les xarxes socials en que "lamenta" la decisió de Prensa Ibérica -propietària de la capçalera- d'aplicar un ERTO que afectarà la pràctica totalitat de la plantilla amb una reducció del 50% de la jornada laboral fins al 30 de juny. El comitè exposa que ha signat l'acord d'ERTO amb l'empresa "després d'aconseguir diverses millores no previstes inicialment".

"La premsa és un sector que ha estat considerat bàsic i estratègic pel govern de l'Estat", segueix el comunicat, i "per aquest motiu la plantilla està fent un sobreesforç per mantenir informats els lectors", però les condicions laborals "són molt adverses". El comitè segueix dient que considera la reducció de la jornada a la meitat com a "desproporcionada" i "impedirà donar, amb el rigor que cal, aquest servei essencial per als ciutadans".

Després de solidaritzar-se amb els companys d'altres mitjans de comunicació de Catalunya i l'Estat, que també s'han vist afectats per ERTO, incloses altres capçaleres de Premsa Ibérica, el comitè d'empresa de Regió7 s'adhereix "a l'exigència de demanar a les administracions públiques ajuts econòmics" per a les empreses del sector que permetin la fi dels ERTO "com més aviat millor".