Berga impulsa una iniciativa per difondre contes i llegendes sobre el Berguedà

L'Ajuntament de Berga ha posat en marxa Àgora Quitxalla per acompanyar la canalla durant el confinament

14 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:03h
El Pedraforca ben enfarinat.
El Pedraforca ben enfarinat. | BNG
Nova branca del projecte Àgora. La resistència per passar el confinament amb petites històries de la ciutat de Berga i rodalies. L'Ajuntament de Berga ha posat en marxa Àgora Quitxalla amb llegendes i contes infantils. Les dues píndoles que s'han publicat fins ara són sobre la llegenda del Castell de Blancafort i la llegenda de les bruixes del Pedraforca, per les mestres Vanessa Tebar i Queralt Gonfaus, ambdues de l'Escola Xarxa. 





La iniciativa Àgora. La resistència, impulsada per l’àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga, va néixer fa dues setmanes per continuar difonent el patrimoni històric i cultural berguedà durant el període de confinament, a través de píndoles audiovisuals breus que es publiquen periòdicament a les xarxes socials. El projecte continua evolucionant i sumant sinèrgies i, en aquesta ocasió, s’ha apostat per una iniciativa destinada al públic infantil que compta amb la col·laboració de la regidoria d’Educació i els equips docents de les escoles de la ciutat.

Píndoles per preservar la memòria oral

El professorat dels centres educatius berguedans s’encarregarà d’elaborar els continguts de les píndoles audiovisuals del projecte Àgora Quitxalla. L’objectiu és divulgar contes i llegendes sobre la comarca del Berguedà per preservar el patrimoni oral a través d’històries breus vinculades al territori. Les peces audiovisuals es difondran a les xarxes socials Twitter, Instagram, Facebook i Youtube d'Àgora Cultural i l'Ajuntament de Berga. La iniciativa es complementarà amb un qüestionari sobre el contingut dels vídeos. Àgora Quitxalla tindrà continuïtat durant el període de confinament.
 

El logo de la iniciativa 'Àgora Quitxalla'. Foto: Aj. Berga