El bus urbà de Berga tornarà a ser de pagament aquest dimarts

El servei mantindrà la reducció horària preestablerta, així com les mesures preventives per reduir la interacció entre xofers i viatgers

Redacció
13 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:50h
El bus urbà mantindrà les mesures de seguretat per reduir la distància entre xòfer i usuaris.
El bus urbà mantindrà les mesures de seguretat per reduir la distància entre xòfer i usuaris. | Aj. Berga
El dimarts, 14 d’abril, es restablirà el pagament del servei de bus urbà de Berga. La gratuïtat es va aplicar el 6 d’abril en compliment de les recomanacions i restriccions dels serveis de transport públic de viatgers amb la finalitat de combatre l’expansió de la Covid-19. Tal com va anunciar el consistori berguedà el passat 5 d’abril, la gratuïtat del bus urbà només es mantindria durant el període de vigència del Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, que regula el permís retribuït recuperable per a persones treballadores per compte aliè que no prestin serveis essencials. Així doncs, a partir del 14 d’abril, el bus urbà tornarà a ser de pagament, però mantenint la reducció del servei establert, així com les mesures preventives per reduir la interacció entre xofers i viatgers.

Mesures preventives vigents

El servei de bus urbà manté les mesures preventives aplicades amb anterioritat per reduir la mobilitat i la propagació del coronavirus durant el confinament. El 16 de març es va suprimir la dispensació de bitllets a l’interior de l’autobús per evitar l’intercanvi de diners en metàl·lic i també es va habilitar la porta posterior del vehicle per a l’accés i el descens dels passatgers. Des del passat 24 de març es va establir la limitació del servei de bus urbà oferint només els trajectes de les línies corresponents a la franja horària matinal i suprimint el servei de la tarda. Amb la reducció del servei, es porten a terme 14 trajectes de dilluns a divendres (de 7:30 a 14h) i es mantenen els 8 trajectes del dissabte (de 9 a 13h). A més, el bus va incrementar les mesures d’higiene incorporant un dispensador de líquid hidroalcohòlic desinfectant per tal que els usuaris i usuàries puguin fer-ne ús en compliment de les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries.
Arxivat a