El Clúster de Muntanya signa un conveni amb Banc Sabadell i la Cambra

El director, Manel Rovira, assegura que aquests acords permetran “fer xarxa” i donar una sèrie d'avantatges competitius a les empreses

Redacció
09 d'abril del 2015
Actualitzat el 10 d'abril a les 10:06h
Exposició del conveni entre el Clúster de Productes de  Muntanya i el Banc Sabadell
Exposició del conveni entre el Clúster de Productes de Muntanya i el Banc Sabadell | Aida Morales

Exposició del conveni entre el Clúster de Productes de Muntanya i el Banc Sabadell Foto: Aida Morales


El Clúster de Productes Típics de Muntanya ha signat aquest dijous a la tarda dos convenis amb què pretén donar un pas més en la promoció i competitivitat de les empreses agroalimentàries que el conformen. Per aquest motiu, i segons ha explicat el seu director, Manel Rovira, el Clúster ha començat un procés de relació amb el Banc Sabadell i la Cambra de Comerç de Barcelona, uns  “agents relacionats”, a través dels quals es podran anar donant avantatges a les empreses i facilitats per fomentar el seu creixement i expansió. 

“Convenis com els d'avui, maquen la diferència entre el que és una associació, i un clúster”, ha declarat, uns acords, que permetran “fer xarxa” i començar a donar operativitat pràctica i avantatges a les empreses. En aquesta línia, el seu president, Ignasi Guitart, també ha volgut donar les gràcies a les dues entitats per eixamplar aquesta “família”, i ha anunciat que, properament, es preveu seguir donant opcions als seus components, a través de més acords amb altres agents catalans i de la comarca. 

 
Pel que fa al conveni signat amb l'entitat bancària, el director de zona del Banc Sabadell, Jeroni Benavides, ha concretat que comportarà l'obertura de línies de crèdit i serveis amb condicions preferents, que permetin el finançament de les vendes; la col·laboració per accedir a nous mercats nacionals i internacionals, i l'assessorament per integrar l'ús de noves tecnologies en l'activitat empresarial del Berguedà. “Els convenis permeten sumar el millor de cada part”, ha dit, i per això, ha assegurat que l'objectiu del Banc Sabadell és explicar i intentar apropar la seva oferta a “les necessitats de cada empresa”. 

“És una clara mostra que té el banc per incrementar el seu suport a les empreses del sector primari”, ha destacat el director de zona, que ha explicat alguns dels programes que ofereix l'entitat i les línies bàsiques de l'assessorament. 

El mateix suport, però en la branca de la internacionalització, per altra banda, és el que garantirà el conveni signat amb la Cambra de Barcelona. En aquest sentit, la directora del Departament d'Internacional, Elisabet Coll-Vinent, ha volgut deixar clar que les exportacions són “el motor del creixement de Catalunya”, i ha assegurat que “són l'única variable econòmica que ha crescut”. 

Per tot això, ha posat en valor la necessitat que les empreses tinguin clar com expandir-se en el mercat internacional, i ha posat a disposició dels membres del Clúster diverses eines d'iniciació a les exportacions, d'assessorament sobre l'operativa internacional, i de prospecció de mercats, segons la fase en què estigui interactuant l'empresa.

El Clúster de Muntanya es va fundar l'any passat per iniciativa de 36 empreses dedicades a la transformació i comercialització de productes agroalimentaris, bàsicament del Berguedà. No obstant això, actualment l'entitat ja engloba societats de tot l'entorn del Pirineu i Pre-pirineu, i pretén ser un referent en el treball conjunt de les marques que treballen aquest àmbit als diversos territoris de muntanya de Catalunya. 
 

Signatura del conveni entre el Clúster i la Cambra de Comerç Foto: Aida Morales

Arxivat a