Movistar confirma que l'avaria ha estat causada per la caiguda de «diverses antenes»

La companyia telefònica assegura que les afectacions afecten diversos llocs de la demarcació de Barcelona

Redacció
09 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:48h

L'avaria que des d'aquest dijous a primera hora del matí ha deixat sense cobertura mòbil, ADSL i línia de telèfon fix a centenars de llars del Berguedà, ha estat causada per la caiguda de “diverses antenes”. Ho han confirmat fonts de Movistar a NacióBerguedà que, d'altra banda, també han anunciat que l'avaria no només afecta la comarca, sinó diversos punts de la demarcació de Barcelona, entre els quals del Bages i del Solsonès. En aquest sentit, l'han descrit com una "avaria massiva".

Segons han informat, els tècnics hi estan treballant, tot i que no saben quant temps tardaran a solucionar-ho, perquè sembla que hi ha zones de difícil accés. Per la seva part, Vodafone s'ha compromès a arreglar-ho en un termini màxim de 24 hores. 

Pel que fa al motiu que fa que alguns clients de les companyies tinguin cobertura i altres no, aquestes no han sabut donar cap explicació. De fet, diverses zones de Berga estan afectades, mentre que altres funcionen amb normalitat, i el mateix passa amb els telèfons mòbils a la resta de zones afectades.

L'avaria, però, coincideix pràcticament amb la vaga de més de 15.000 persones que el personal tècnic de contractes, subcontractes i autònoms subcontractats per Telefónica-Movistar van realitzar aquest passat dimecres, a causa d'una nova reducció del preu dels serveis que porten a terme aquestes empreses. Davant d'això, però, cap de les companyies ha confirmat que tingui res a veure.