Amb un fil de veu

Xavier Gonzàlez-Costa
09 d'abril del 2020
Actualitzat a les 23:03h
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
Aquest és un conte que va publicar-se a la secció A la vora del foc l'1 d'abril de 2017.

El conte preferit de la Bet i el primer que vam treballar de forma inversa. És a dir, que primer hi va haver el dibuix, i el text va anar al darrere.


«Amb un fil de veu»

Amb un fil de veu va brodar una coixinera de secrets xiuxiuejats a cau d'orella.

Quan l'albada va picar els vidres de la finestra, es va desvetllar amb la satisfacció als llavis per la feina feta i acabada. Però quan va obrir els ulls, va trobar-se les sanefes desfilades i una coixinera buida que dormia a l'altra banda.

Va pensar... Va voler pensar en un somni, recordar-lo. Però els somnis no empastifen els llençols, i els petons i les abraçades encara eren escampats dins el llit, morts, ofegats de sexe, asfixiats per manca d'amor, assassinats amb nocturnitat i traïdoria tot just acabats de néixer.

I amb el matí negant de llàgrimes la indefensa matinada, amb un fil de veu, va brodar-se una mortalla.
 
Un conte per cada dia de confinament. Nacióberguedà et convida a recuperar el millor de la seva secció de contes. Cada dia publicarem de nou una de les histories de Xavier Gonzàlez-Costa amb il·lustracions de Bet Calderer perquè en puguis gaudir durant el confinament. 

A la vora del foc és una secció que va néixer per Sant Jordi de 2015 de la col·laboració de Xavier Gonzàlez-Costa i Yorgos Konstantinou i que continua en l'actualitat amb les il·lustracions de Bet Calderer.