Coronavirus

L’Ajuntament de Puig-reig adopta un paquet de mesures per mitigar l’impacte de la Covid-19

Les mesures, adoptades des de l’Ajuntament de Puig-reig, s’adrecen a les famílies, comerços i empreses del municipi

per Axel Lapuerta , 10 d'abril de 2020 a les 08:31 |
Façana de l'Ajuntament de Puig-reig (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Puig-reig ha donat a conèixer un seguit de mesures extraordinàries que s’estan adoptant des del consistori, amb la finalitat de pal·liar els efectes econòmics i socials que el confinament està provocant a les famílies, als comerços, als treballadors autònoms i a les empreses.

Des del consistori de la població expliquen que, en les setmanes vinents, s’especificaran els requisits i els criteris de les mesures de caràcter econòmic, “per ajudar a minimitzar l’impacte de la situació generada per la Covid-19 entre les persones treballadores, comerciants, autònomes i empresàries del poble”.


A continuació es detallen les mesures, agrupades en diferents àmbits, que s’estan adoptant des de l’Ajuntament de Puig-reig, entre les quals s’inclouen algunes com: un ajornament de pagament de rebut d’impostos i taxes; aprovar una partida d’ajuts destinats als comerciants, autònoms i empresaris; no es dictaran diligències d’embargament ni altres actuacions del procediment executiu de tributs i altres ingressos; s’obrirà una línia d’ajuts de la taxa ocupació via pública terrasses de l’exercici 2020, entre altres.

Mesures de suport familiar


- Assegurar i reforçar la prestació de serveis socials bàsics, ampliant-ne la dotació per fer front a noves emergències socials.

- Ajornament de pagament de rebuts d’impostos i taxes:

S’ajorna el pagament de l’Impost en Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM). El període de recaptació acabava el 4 de maig i ara serà el 2 de juny. Els rebuts domiciliats passen de l’1 de maig a l’1 de juny.

La primera quota de l’IBI que s’havia de pagar al mes de juliol allarga el termini de pagament fins al setembre i la segona quota que s’havia de girar al mes de novembre s’allarga el termini fins al desembre.

La primera quota d’escombraries domiciliàries que s’havia de pagar al mes de juliol allarga el termini de pagament fins al setembre i la segona quota que s’havia de girar al mes de novembre allarga el termini fins al desembre.

- Durant el tancament de l’Escola Municipal de Música i l’Escola Bressol l’Estel, i atès que no hi haurà prestació del servei, no es cobrarà l’import dels rebuts que correspongui als dies que no es prestarà el servei.

- Reducció del 50% del cànon de l’aigua durant els mesos d’abril i maig en el rebut de juliol, d’acord amb el que va acordar l’Agència Catalana de l’Aigua.

- L’Ajuntament, atesa la situació excepcional que estem vivint, no dictarà provisions de constrenyiment, diligències d’embargament ni altres actuacions del procediment executiu de tributs i altres ingressos.

Mesures pel comerç, empreses i autònoms (pendents d’ampliació i concreció)

- Aprovar una partida d’ajuts destinats a comerciants, empresaris i autònoms que puguin justificar una reducció dels seus ingressos com a conseqüència dels impactes de la crisi sanitària i de l’estat d’alarma. En les properes setmanes es concretarà la dotació de la partida i els requisits per a poder ser-ne beneficiari/a.

- Obertura d’una línia d’ajuts de la taxa d’escombraries dels comerços, empreses i autònoms de l’exercici 2020 pel període en que els establiments hagin hagut d’estar tancats per motiu de la COVID-19.

- Bonificació en el rebut de l’aigua pel període en que comerços, empreses i autònoms hagin hagut d’estar tancats per motiu de la COVID-19.

- Obertura d’una línia d’ajuts de la taxa ocupació via pública terrasses de l’exercici 2020 pel període en que els establiments hagin hagut d’estar tancats per motiu de la COVID-19.

- Suspensió de la taxa proporcional als paradistes del mercat ambulant que hagin vist suspesa l’activitat durant el període de l’estat d’alarma.

- Es garanteix la continuïtat en la contractació pública de serveis i obres previstos per a l’exercici 2020 en la mesura de les noves possibilitats pressupostàries.

- Superada la crisi, es portarà a terme una campanya de sensibilització amb l’objectiu de promoure el consum de productes de proximitat i l’economia local.

Mesures socials

En l’àmbit sanitari, es desinfectaran els espais i edificis públics, així com de les vies públiques més concorregudes.

Pel que fa les mesures en l’àmbit educatiu:

- Coordinació amb els centres educatius per saber quines mancances tenen les famílies per poder continuar els estudis des de les llars.

- S’està dotant a les famílies que no disposen d’aparells electrònics per tal que els infants i joves puguin continuar la seva formació escolar diària.

Tota la informació sobre les mesures adoptades es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Puig-reig.
 

 

Participació