Coronavirus

El CUAP Berguedà es reforça per donar cobertura a les residències per Setmana Santa

El Centre d'Urgències d'Atenció Primària, ubicat a l'Hospital de Berga, incorpora un metge i una infermera extra que atendran les necessitats específiques dels centres per a la gent gran

per Redacció , 9 d'abril de 2020 a les 19:30 |
Treballadors sanitaris (arxiu). | ACN
La Gerència Territorial de l'ICS a la Catalunya Central ha establert els dispositius d'Atenció Primària al Bages i Berguedà durant els dies festius de Setmana Santa. 

A partir d'aquest divendres i fins a dilluns els Centres d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Manresa, ubicat al CAP Bages, i Berga, ubicat a l'Hospital de Berga, funcionaran les 24 hores del dia. En tots dos dispositius s'han incrementat i reforçat amb un professional de medicina i infermeria extra que donarà cobertura específica a les necessitats de les residències del territori. 


L'Institut Català de la Salut i l'Atenció Primària del Bages-Berguedà, des del primer dia acompanya i dona assistència diàriament a les residències a través d'uns referents des de tots els CAP del Bages-Berguedà-Moianès. 

Xarxa de centres d'atenció primària


En paral·lel també funcionaran les 24 hores del dia els CAP de Monistrol de Montserrat (ABS Montserrat), Goretti Badia de Súria (per les ABS Cardona, Súria i Sant Joan de Vilatorrada), Moià (ABS Moià-Castellterçol), Dr. Agustí Garriga d'Artés (ABS Artés) i Sallent (ABS Navàs-Balsareny i Sallent). Tots aquests dispositius, com Manresa i Berga, disposen també de l'equip assistencial extra que s'encarregarà de fer especial seguiment a les residències.

Finalment, el Centre d'Atenció Primària Sant Vicenç de Castellet estarà operatiu de les 8 del matí a les 8 del vespre i el de Sant Fruitós de Bages obrirà de les 8 del matí a les 3 de la tarda.


 

Participació