coronavirus

Berga impulsa «Patumitza't» per fomentar la creativitat artística d’infants i joves durant el confinament

La suspensió de les classes i el tancament dels centres educatius obliga a suspendre el Concurs de Dibuix Infantil de la Patum

per NacióBerguedà , 9 d'abril de 2020 a les 16:18 |
El logo de la iniciativa 'Patumitza't'. | Aj. Berga
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Berga ha iniciat una campanya per fomentar la creativitat artística d’infants i joves al voltant de la Patum durant el període de confinament pel coronavirus. La iniciativa s’anomena "Patumitza’t" i consisteix en crear petites obres d’art relacionades amb la festa berguedana. En concret, es tracta d’elaborar dibuixos, quadres, escultures o qualsevol tipus de manualitat feta amb paper, cartró, fusta o material reciclat. L’estil i les tècniques utilitzades seran lliures per promoure la imaginació i les habilitats creatives de cada artista. La campanya estarà en marxa fins la segona setmana posterior a la finalització del confinament establert per les autoritats governamentals.

Compartir l’art a les xarxes socials


Les obres realitzades es podran compartir a través de les xarxes socials. Per fer-ho, les publicacions hauran d’incloure l’etiqueta #Patumitzat i també caldrà anomenar el perfil oficial de la Patum a les xarxes socials Twitter (@lapatum) i Instagram (@lapatumberga). També es podrà enviar una fotografia de les creacions a l’adreça de correu electrònic patumitzat@ajberga.cat indicant el nom de l’autor o autora de l’obra i l’edat. Les fotografies enviades per correu electrònic hauran de ser en format horitzontal.

Suspensió del Concurs de Dibuix Infantil de la Patum


L'Ajuntament de Berga i l’Associació de la Patum Infantil juntament amb les escoles del municipi han suspès la celebració del Concurs de Dibuix Infantil de la Patum de 2020. Es tracta d’un certamen en què hi participen els infants de primària de les escoles de Berga amb la finalitat de seleccionar les propostes finalistes que posteriorment se sotmeten a votació popular per escollir el cartell anunciador de la Patum Infantil. La suspensió de les classes i el tancament dels centres educatius el passat 13 de març pel coronavirus ha impossibilitat el desenvolupament del concurs artístic. A aquesta circumstància cal sumar-hi la suspensió de la Patum de Berga prevista inicialment del 10 al 14 de juny. Tal com es va informar el 26 de març, la festa ha estat posposada i el consistori berguedà treballa per celebrar-la al setembre, sempre que la situació sanitària sigui favorable i les autoritats governamentals permetin la celebració d’esdeveniments massius amb totes les garanties de seguretat.

En cas que la Patum pugui celebrar-se aquest any, els agents implicats en l’organització del Concurs de Dibuix Infantil treballaran en una proposta consensuada per a què la Patum Infantil tingui un cartell propi per anunciar la festa.

 

Participació