coronavirus

L'embassament de la Baells està al 97% amb aigua garantida per a més d'un any

El volum supera en 8 punts a les reserves de fa un any

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga , 9 d'abril de 2020 a les 12:28 |
Embassament de la Baells. | ACA
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'embassament de la Baells, a la comarca del Berguedà, està al 97% de la seva capacitat (8 punts superior a fa un any), amb un total de 106 hm3 emmagatzemats. De fet, el conjunt d'embassaments de les conques internes estan al 94%, amb un total de 654 hm3 emmagatzemats, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Amb aquest volum de reserves, es garanteixen totes les demandes per a un període superior a un any. 

L’aigua disponible als embassaments de les conques internes supera en 10 punts el nivell que hi havia avui fa un any, quan estaven al 84% amb 581 hm3. A la Baells, l'aigua disponible supere¡a en 8 punts el nivell que hi havia el 2019, quan estava al 89% amb 98 hm3.


Reserves estables en tres mesos

El volum actual de reserves és molt similar al registrat després del pas del temporal Gloria a finals de gener de 2020, amb un percentatge que ha oscil·lat entre el 98 i el 94% actual. Això ha obligat a modular la sortida d’aigua dels embassaments per poder assumir l’aigua de les capçaleres i mantenir el resguard de seguretat.


La dessalinitzadora del Llobregat, al 20%

La dessalinitzadora del Llobregat, arran del volum actual de reserves, està produint al voltant de 0,5 m3/s (40 milions de litres d’aigua diaris), el que suposa un 20% de la seva capacitat. Cal tenir en compte que la planta produeix per damunt del que és habitual perquè la dessalinitzadora de la Tordera està inactiva arran dels danys ocasionats pel temporal Gloria. L’aigua produïda a la dessalinitzadora del Llobregat serveix per garantir les demandes al nord del Maresme i el sud de la Selva, evitant la sobreexplotació de l’aqüífer de la Tordera.

 

Participació