Impuls proposarà al Ple de Berga donar suport al Banc d'ADN i a la reforma horària

Els regidors no adscrits exposen les dues mocions, acompanyats per un dels promotors del banc genètic, Marc Antoni Malagarriga-Picas

Redacció
08 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:47h
El grup de regidors no adscrits Impuls pel Berguedà ha presentat aquest dimecres les dues mocions que presentarà al Ple municipal de l'Ajuntament de Berga que tindrà lloc aquest dijous. Concretament, intentarà convèncer els grups polítics perquè donin suport a la iniciativa del Banc d'ADN i a la de la reforma horària Ara és l'Hora, que el Govern de la Generalitat va reconèixer com a beneficiosa i sobre la qual, aquest mateix dimecres, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha informat que es començarà a treballar a partir d'aquest estiu.

Respecte de la primera moció, Impuls ha recordat que el Banc d'ADN és un “protocol rigorós”, tot i que senzill i barat, que consisteix en recollir mostres genètiques pures dels familiars dels desapareguts, per tal que, quan s'obrin les fosses que queden pendents i es facin exhumacions dels cossos, es puguin identificar de forma ràpida i fiable. 

L'acte, presentat per la regidora i actual candidata a l'alcaldia per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ermínia Altarriba, també ha comptat amb la presència de Marc Antoni Malagarriga-Picas, un dels promotors d'aquesta iniciativa i fill de l'Ametlla de Merola, que ha explicat la seva experiència. Pel que fa a la moció, Impuls proposarà que l'Ajuntament de Berga mostri el seu “suport institucional” al Banc d'ADN per la futura identificació dels desapareguts de la Guerra Civil, i que es comprometi a donar-hi suport a través de conferències, una circular informativa, un bàner a la web municipal i formació als treballadors de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). 

Pel que fa a la moció a favor de la reforma horària, Impuls portarà a votació que el consistori doni suport a tot el seguit de mesures que es proposin. En aquest sentit, i segons recull la moció, consideren que els actuals horaris són “propis de l'era industrial” i que no s'adapten a les necessitats de la nova societat del coneixement i del consum. De fet, defensen que l'actual horari comporta “més complexitat social i un augment progressiu de les desigualtats", i recorden que a Europa ja fa anys que s'ha començat a substituir per horaris adaptats més flexibles a les necessitats d'igualtat, productivitat i participació ciutadana. 
Arxivat a