L’Ajuntament de Gironella prepara mesures econòmiques de suport a les famílies i empreses

Es tracta d’una acció per pal•liar els efectes econòmics que està provocant la crisi sanitària

07 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:59h
Ajuntament de Gironella (arxiu).
Ajuntament de Gironella (arxiu). | Aj Gironella
L’Ajuntament de Gironella obrirà una línia d’accions d’ajuda econòmica a les famílies i al sector empresarial del municipi, amb l’objectiu de fer front als efectes econòmics del coronavirus, davant l’estat d’alarma decretat.

A continuació, es pot consultar l’esborrany de les mesures econòmiques que el consistori gironellenc preveu aprovar durant el ple d’aquest vespre que es farà per via telemàtica i com sempre es podrà seguir en directe a través de Youtube. D’una banda, s’inclou el paquet de mesures econòmiques en relació amb les famílies i, de l’altra, una línia d’ajuts per a les empreses de la població.

L’alcalde de Gironella, David Font, ha detallat a NacióBerguedà que serà durant la sessió plenària d’avui quan s’anunciaran més ajuts econòmics que han treballat aquests darrers dies des de l'Ajuntament.

Suport a les famílies

-Exempció parcial de la quota d’escolarització de les llars d’infants municipals Estel Gironella i Estel Bassacs mentre duri el període d’estat d’alarma.

-Exempció parcial de la quota de les activitats i tallers del Casal de Gent Gran “La Llar” mentre duri el període d’estat d’alarma.

-Exempció parcial de les quotes de les activitats i tallers de la Biblioteca de Gironella mentre duri el període d’estat d’alarma.

-Modificació dels calendaris de recaptació de l’IVTM fent possible la seva liquidació, segons acord de l’ORGT, fins al 2 de juny (termini actual del 20 d’abril. En principi, la resta de calendaris (juliol següent liquidació) no es veuria afectada.

-Exempció dels costos de devolució dels rebuts del 1r trimestre 2020 del consum d’aigua potable a aquells que puguin acreditar que, la devolució del mateix, ha estat conseqüència de l’aturada de l’activitat o un descens significatiu vers el mateix trimestre de l’any anterior.

Suport a empreses, autònoms i activitats al municipi de Gironella

-Exempció parcial de la taxa d’ocupació de la via pública en les activitats de bar, restaurant i botiga-degustació mentre duri el període d’estat d’alarma.

-Exempció parcial de la taxa de recollida de residus en totes les activitats econòmiques donades d’alta i que puguin justificar el cessament de l’activitat durant el període d’estat d’alarma i/o durant la 2a fase d’aquest estat d’alarma que prohibeix la mobilitat de persones treballadores cap a negocis no essencials (segons CNAE donat d’alta al registre d’activitats de l’ajuntament).

-Línia de subvencions per a les empreses i negocis que hagin hagut de presentar un ERTO total o parcial per a les seves plantilles. Es tracta d’una línia de subvenció, a fons perdut, per aquesta situació excepcional. El condicionant és que, un cop acabat el període temporal establert en l’ERTO, l’empresa recuperi, com a mínim, el nivell de persones ocupades que tenia abans de la presentació del mateix.
 
Arxivat a