Covidrun-Berguedà, l’esdeveniment esportiu des de casa que vol recaptar diners per a l’Hospital Sant Bernabé

Els diners recaptats es destinaran a la compra de material sanitari per a l’Hospital Sant Bernabé de Berga

06 d'abril del 2020
Actualitzat a les 22:11h
Diferents persones fent exercici (arxiu).
Diferents persones fent exercici (arxiu). | Pixabay
Fer esport des de casa aquest diumenge, 12 d’abril, de les 8 del matí a les 8 del vespre. Aquesta és la proposta, sota el nom de Covidrun-Berguedà, que han organitzat diferents clubs esportius del Berguedà, amb la col·laboració de tota una colla d’entitats i ajuntaments de la comarca, per promoure l’activitat física i recaptar fons per comprar material sanitari per a l’Hospital Sant Bernabé.

L’esdeveniment, que està organitzat per Joves Atletes de Berga, Club Esquí Berguedà, Cquie Puig-reig, Mou-te a l’Alt Berguedà, l’Hospital Comarcal Sant Bernabé i el Consell Comarcal del Berguedà, inclou un ampli ventall de disciplines: córrer, ciclisme, fer escales, ballar, entre altres.

El president de Joves Atletes de Berga (JAB), Alfonso López, explica que la iniciativa va sorgir amb l’objectiu de “fer esport des de casa, ja que és una de les coses que la gent està trobant a faltar, així com per recaptar diners per a l’Hospital de Berga”.

Des de l’organització exposen que, a més, la jornada oferirà un ampli ventall d’activitats (que es poden consultar en el darrer apartat) durant 12 hores, proposades per diferents entitats i empreses que s’han sumat a l’esdeveniment, i que es difondran en directe a través del canal d’Instagram oficial de Covidrun-Berguedà.

Claudia Sabata, membre del Club Esquí Berguedà (CEB), ha assegurat que aquesta activitat permet “fer una mica de competició des de casa”. Al mateix, temps, Sabata ha exposat que aquesta és “la millor opció per ajudar als sanitaris”.  

Inscripcions de la jornada i donatius

Des de l’organització recorden que les inscripcions s’han de fer a través de la pàgina web de l’entitat Joves Atletes de Berga, on els participants s’han d’inscriure en la disciplina que desitgin. Per ara, l’esdeveniment compta amb uns 200 inscrits.

A l’hora de fer la inscripció, que se’n poden fer tantes com es vulgui, inclús durant el mateix diumenge, cal decidir l’aportació econòmica que es voldrà fer (de 3€ a 25€). A hores d’ara, s’han recaptat al voltant d’uns 1.900€.  
 
“Volem que la comarca es mogui a través de tot tipus d’activitat física, ja siguin persones petites com grans”, ha dit l’encarregada d’agrupar les activitats de les entitats, Vanesa Chirveches.

Suport a les propostes en temps de confinament per part del Consell Comarcal del Berguedà

El conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, ha afirmat que en “moments complicats cal sumar, i que totes aquelles accions que es vagin fent, seran en benefici de tots i totes”. Al mateix temps, Garcia ha dit que “cal aprofitar el talent demostrat que hi ha en aquesta comarca”.

“Ens trobem en uns moments molt complicats, amb la moral força baixa, i activitats d’aquest estil beneficien molt les persones”, ha expressat el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara.

En aquest context, Garcia i Lara han aprofitat per remarcar que des del Consell Comarcal donaran suport a les propostes que sorgeixin des de qualsevol entitat de la comarca i que vulguin ajudar durant aquestes setmanes de confinament.

Calendari d’activitats de la jornada

-8.00h: Ioga, amb Vicenç de Espais.
-9.00h: Marxa nòrdica, amb Rural Salut.
-10.00h: Pilates, amb Marc Coll fisioteràpica.
-11.00h: Crossfit, amb Crossfit Berga + Zumba i cardioboxing, a càrrec d’El Tossalet.
-12.00h: Ioga integral suau, de Centre Gimnàstic Berguedà + Entrenament funcional, amb Elit Berguedà.
-13.00h: Cuina, a càrrec de La Cuina del Barbut.
-14.00h: Descans per dinar.
-15.00h: Estiraments, amb Berga Resort.
-16.00h: Cycling indoor, amb Cquietrail.
-17.00h: Karate, amb Manel Cantero.
-18.00h: Country, amb Grangers Berguedà.
-19.00h: Zumba, amb Divertimento Fitness.