VÍDEO Veïns del Berguedà canten des de balcons i terrasses gràcies a la iniciativa dels Rúpits i Jordi Costa

La iniciativa ha tingut un especial seguiment a Gironella

06 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:36h
Jordi Costa al seu balcó guitarra en mà.
Jordi Costa al seu balcó guitarra en mà. | Jordi Costa

Jordi Costa 'Sec' al seu balcó. Foto: Jordi Costa


Veïns i veïnes del Berguedà han cantat des de balcons i terrasses gràcies a la iniciativa dels Rúpits i Jordi Costa Sec. La cançó que ha unit diverses veus, especialment a Gironella, ha estat Cor de fang de la banda de la Perla del Llobregat. 




Davant de la crisi sanitària del coronavirus, els promotors de la iniciativa han volgut trencar amb la rutina i portar a casa de tothom un trosset del que millor saben fer: la música. La idea ha sorgit dels Rúpits però ha comptat gairebé des del primer moment amb l'entusiasme de Jordi Costa, promotor de la iniciativa The Sing Sang Sung, que el maig passat va aconseguir reunir gairebé 2.000 veus en una macrocantada solidària contra el càncer a la plaça de Sant Pere.

A les 7 de la tarda de dissabte 4 d'abril, s'ha realitzat un Instagram Live entre Jordi Costa i un dels Rúpits, el cantant Marc Espel. Una connexió que han seguit més d'un centenar de persones. A partir de les xarxes socials, s'ha pogut gaudir d'un fragment de la iniciativa ja que s'hi han compartit diversos vídeos. Jordi Costa ha sortit al seu balcó de l'Avinguda Catalunya per encapçalar la iniciativa. També ha actuat davant els seus veïns Marc Espel a Viladomiu Nou. Ambdós han cantat guitarra en mà. 

Jordi Costa surt al seu balcó cada dia a les 7 de la tarda per cantar amb els veïns i animar el llarg confinament. Amb l'ajuda dels veïns, ha creat Virus Ciao, una versió de la coneguda Bella Ciao.