Berga no celebra el ple ordinari d'abril i delega el poder en l'alcaldessa fins que acabi l'estat d'alarma

Quan es puguin tornar a reprendre les sessions de forma ordinària, es donarà compte dels decrets d'alcaldia que s'hagin aprovat

03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 21:25h
L'alcaldessa de Berga al plenari (arxiu).
L'alcaldessa de Berga al plenari (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El ple ordinari d'abril de l'Ajuntament de Berga s'hauria d'haver celebrat en condicions normals aquest dijous. La crisi del coronavirus ha impedit que pogués fer-se presencial i des del consistori s'informa que s'ha optat per atorgar el poder a l'alcaldessa, de manera que les decisions que es prenguin s'hauran de comunicar en la primera sessió que es faci després del confinament.

Fonts municipals han explicat a NacióBerguedà que aquest ple que no s'ha fet a l'abril, ja no s'haurà de celebrar. Les competències del plenari s'han delegat a l'alcaldessa per l'estat d'alarma, és a dir, que les decisions corresponents es poden prendre ara per decret d'alcaldia, "i quan es puguin reprendre les sessions de forma ordinària, es donarà compte dels decrets que s'han anat aprovant durant el període de confinament". 

L'equip de govern de la CUP es manté "en contacte permanent amb els portaveus dels diferents grups municipals en el cas que s'hagi de prendre una decisió que sigui competència de tots o que es vulgui fer partícips els grups municipals", han exposat les fonts consultades.

Aquest mateix dijous al vespre, el regidor d'Hisenda, Marià Miró, va reunir-se per videoconferència amb els portaveus dels grups municipals per exposar-los les mesures que l'Ajuntament de Berga ha pres en l'àmbit econòmic per reduir l'impacte del coronavirus i que va fer públics poc després en un comunicat. La reunió va tenir lloc casualment a la mateixa hora que s'hauria celebrat el plenari i va servir també per tractar altres qüestions més transversals. 

El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, ha explicat que se'ls va comunicar que la decisió de no convocar el ple es prenia per una decisió tècnica donada per l'estat d'alarma i la complexitat de celebrar sessions telemàtiques. Tècnicament, segons se'ls va informar, les sessions telemàtiques només quedarien justificades quan es tracta de qüestions "inajornables i urgents". "És una situació excepcional que assumim com a tal, si bé no es pot eternitzar per mantenir la representativitat", ha explicat Sabata. 

El regidor del PSC, Abel García, ha assegurat que es manté en contacte permanent amb l'equip de govern i els grups municipals. "Els he dit que comptin amb mi pel que sigui, el mateix que he dit sempre. No és el moment de mirar quines coses ens separen o quines coses faria diferents, sinó de sumar", ha asseverat. "Estic a plena disposició de l'alcaldessa. Si no hi ha un tema d'urgència, no hi ha cap problema per no fer el ple. És una situació excepcional", ha expressat. 

Arxivat a