Un room escape amb segell berguedà per fer a casa en ple confinament

500 persones en menys de 24 hores han participat ja en la proposta d'Insomnia Corporation, una empresa berguedana que és pionera en sales d'escapisme a la Catalunya Central

02 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:15h
Un joc d'escapisme per evadir-se del confinament.
Un joc d'escapisme per evadir-se del confinament. | Pilar Màrquez Ambròs
Fugir de casa sense moure's del menjador. El Berguedà va fer-se un lloc en el món dels room escape fa uns anys gràcies a "El còctel del doctor", de l'empresa Insomnia Corporation, el primer joc de la zona que va precedir una autèntica passió pel sector. Ara, en ple confinament, Insomnia s'ha volgut sumar a la campanya #quedatacasa amb una proposta original i gratuïta. I és clar, 100% virtual. Una room escape anomenada La Melodía Maldita et convida a descobrir un enigma des de casa. 

"T'atreviries a escoltar una cançó que diuen que està maleïda? Una melodia que pot matar-te, una melodia que té un passat fosc? La llegenda explica que qui l'escolta, mor en 24 hores". Així comença un repte que es pot trobar en aquest enllaç i que et permet passar una bona estona intentant resoldre pistes, i jugar des de la seguretat de casa, ja sigui sol o acompanyat. Només cal tenir a mà un ordinador, internet i ganes de desconnectar una estona de la pandèmia que afecta ja una majoria de països.

Els berguedans Climent Vila i Sílvia Mosella, que són també dos dels impulsors del famós parc de terror d'Horrorland, han ideat el joc aprofitant el confinament i en menys de 24 hores ja hi han participat més de 500 persones. "Has d'escoltar la melodia maleïda i, a partir d'aquí, envies un correu electrònic allà on el web t'indica i vas seguint uns passos que el joc et va donant", ha explicat Vila a NacióBerguedà. "És molt divertit. Et van arribant una sèrie d'enigmes, i hi ha diverses coses que has de fer, passos que has de guardar o imprimir. Hi ha un moment en què has de parlar en un xat amb algú (un bot) a qui has de fer una sèrie de preguntes i, a més, hem habilitat una pàgina de pistes per si et cal ajuda", ha afegit Vila.

Quan escoltes la melodia i envies el primer correu, un investigador de fets paranormals virtual et respon convidant-te a descobrir quin és el terrible secret que amaga la melodia i et dona les primeres instruccions.

"La gent de moment està molt contenta, tothom ens està agraint moltíssim la iniciativa. La situació actual de confinament sembla que va per llarg i ens volíem unir a la causa. No tenim impressores 3D per ajudar en tot plegat d'una altra manera, però se'ns dona bé fer room escapes perquè la gent pugui desconnectar", ha apuntat Climent Vila. 

Climent Vila i Sílvia Mosella van posar-s'hi a treballar fa pocs dies, dissenyant enigmes que havien de ser forçosament virtuals, per bé que no és com estan acostumats a pensar els jocs. Acostumats a plantejar sorpreses i enigmes en espais físics, internet va suposar tot un repte. Els primers en provar el nou joc van ser els Die Helden, una parella de Rubí, que són els tercers bloggers del món en quantitat d'escape rooms fets arreu del planeta: més de 1.100.  

"Quan preparem altres escape rooms o propostes per Horrorland hi ha un treball al darrere que és impressionant, hi ha un informàtic, un dissenyador, etcètera. En aquest cas, ho hem fet la Sílvia i jo sols, des de casa", ha indicat Climent Vila, que s'ha mostrat molt satisfet de la rebuda. "Hi ha clients que tenien hora reservada per venir a fer els nostres escape rooms que ens han enviat correus per dir-nos que els ha agradat molt aquesta proposta virtual, que els ha permès jugar amb els seus amics o familiars des del confinament", ha destacat Vila. 

"És molt guai. Portem unes 20 hores en marxa i ja ens estem plantejant fer alguna cosa més. Hem rebut correus felicitant-nos i les xarxes socials les tenim a tope", ha dit. 

Arxivat a