El transport a la demanda del Berguedà també serà gratuït del 2 al 9 d’abril

Tot i la mesura, es reitera la restricció d'ús dels mitjans de transport només per a professionals dels serveis essencials i per a desplaçaments de primera necessitat

02 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:29h
Transport a la Demanda del Berguedà.
Transport a la Demanda del Berguedà. | CC Berguedà
El transport a la demanda del Berguedà també serà gratuït del 2 fins al 9 d’abril. Així hi han incidit fonts del Consell Comarcal del Berguedà aquest dijous en un comunicat. Aquest és un servei que gestiona el Consell Comarcal del Berguedà amb el finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat. 
Tal com va recollir ahir NacióBerguedà, l'Autoritat del Transport Metropolità i el Departament de Territori i Sostenibilitat han decretat la gratuïtat del transport públic de viatgers fins al dijous sant. Aquesta mesura afecta tant el transport urbà com el ferroviari, el tren i el metro de l'àrea metropolitana, i el transport de viatgers interurbà.

Al Berguedà són gratuïts els viatges en autobús entre el Berguedà i el Bages i el Berguedà i Barcelona, que formen part de les connexions de la setena zona que gestiona l'ATM. Però també el Servei de Transport a la Demanda que dona cobertura a 25 municipis amb 18 rutes. 

Les mesures s'han pres, per a la gratuïtat del transport públic, volen "compensar l’esforç de les persones dedicades a serveis essencials", han recordat des del consell comarcal. Tot i això, es reitera la restricció d'ús dels mitjans de transport només per a professionals dels serveis essencials i per a desplaçaments de primera necessitat i es mantindran els controls per al compliment de la mesura amb la voluntat de minimitzar el risc de contagi per la Covid-19.