Eli Juez, mare de dos nens: «Ens ha costat una miqueta adaptar-nos al confinament»

NacióBerguedà ha parlat amb una família de Berga per conèixer com es viu l'actual situació amb infants a casa

02 d'abril del 2020
Actualitzat el 03 d'abril a les 11:04h
La berguedana Eli Juez.
La berguedana Eli Juez. | Cedida
La família de la berguedana Eli Juez és una de les moltes famílies que es troben confinades a causa de la pandèmia de coronavirus. Com és el dia a dia en una llar? Com ho porten els infants? Quines activitats fan? Aquestes són algunes de les preguntes que ens respon la mare d’aquesta família a NacióBerguedà, que a la vegada és professora d’ESO i Batxillerat, i aquests dies segueix treballant des de casa.

- Com esteu vivint la situació actual a casa vostra?

- La veritat és que ens ha costat una miqueta adaptar-nos a aquesta situació perquè tenim un nen de 10 mesos i un altre de 4. Això d’estar tancats a casa els tres sols, perquè el meu marit està treballant en horari intensiu de 7 del matí a 3 de la tarda, suposa que la situació sigui una mica complicada.

A més, tant el petit com el gran, que és una mica nerviós, necessiten que estigui per ells tot el dia. Tot i això, ho estem portant bé.

- En el teu cas, pots treballar des de casa?

- Sí! Des de casa també vaig preparant la feina per als alumnes perquè vagin tenint activitats per fer durant aquests dies.

- Et resulta complicat compaginar les dues tasques?

- Si tens nens, no resulta gens fàcil compaginar les dues coses, perquè a l’ordinador no m’hi puc posar si el petit està despert. Acostumo a fer-ho al vespre, que és un moment que els nens ja estan dormint i és quan em va millor. Resulta complicat. Intentem mantenir un horari per poder compaginar les dues tasques.

- Heu preparat algun calendari de tasques? Quines activitats feu?

Ben bé un calendari no tenim, però sí que intentem mantenir una rutina. Primer de tot ens llevem, ens vestim, tot intentant no anar amb pijama tot el dia, encara que he de confessar que algun dia també hi hem anat, i després esmorzem.

Al matí també és quan aprofito per fer les feines de casa, perquè també és una de les coses que s’han de fer, com ara posar alguna rentadora, posar el rentaplats... I mentrestant, al Pau sí que li deixo veure els dibuixos una estoneta.

Un cop fet això, a mig matí sí que mirem de fer alguna activitat, com algun joc o feina de l’escola. Després hi ha temps lliure fins a l’hora de dinar. Després de dinar, el Pau mira una estoneta més la tele, i a la tarda tornem a fer alguna activitat o algun lloc lliure.

Per acabar el dia, una mica de sofà, que llavors és quan ja estan rendits, sopem i a dormir.
 

Un dels fills de la família entrevistada fent diferents activitats. Foto: Cedida


-Troben a faltar anar a l’escola i sortir de casa els nens?

- I tant, molt ho troben a faltar! El meu fill demana molt sovint per la mestra, però tenim la sort que les mestres de l’escola estan col·laborant moltíssim: ens envien activitats, fem videotrucades... I també ha fet alguna videotrucada amb algun amic seu.

- Per acabar, algun missatge o alguna recomanació per a una família que es trobi en la mateixa situació?

Molta paciència, primer de tot. Intentar, també, que no s’atabalin gaire, perquè jo, per exemple, durant la primera setmana em vaig atabalar molt pel fet d’haver de portar una rutina diferent i, sobretot, haver de mantenir els nens ocupats amb alguna cosa.

Durant aquestes setmanes també vas escoltant o vas llegint alguns consells, que també poden anar molt bé durant el confinament.

També els diria que no passa res si hi ha alguna estona que els nens s’avorreixin. En el nostre cas, per exemple, estic deixant alguns moments que s’avorreixin, ja que no cal tenir-los totes les hores del dia que estiguin ocupats. I si ells, algunes estones, fan una mica el que volen, també pot ajudar una mica als pares a relaxar-se.
Arxivat a