VÍDEO Rúpits i Jordi Costa «Sec» conviden la comarca a sortir als balcons per cantar junts una cançó

La peça escollida és Cor de fang del disc Imaginari de la banda de Gironella i l'acció tindrà lloc dissabte a les 7 de la tarda

01 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:33h
La banda gironellenca Rúpits.
La banda gironellenca Rúpits. | Promocional
El grup gironellenc Rúpits i el músic i docent Jordi Costa Sec, director de la iniciativa The Sing Sang Sung, i també veí de Gironella, convoquen a tothom del Berguedà a sortir a balcons, finestres, terrats i terrasses per cantar una cançó a la vegada. La peça escollida és Cor de fang del disc Imaginari dels Rúpits i l'acció tindrà lloc dissabte a les 7 de la tarda. Tot plegat, es promourà a través de les xarxes socials i està dirigit a tothom que vulgui sumar-s'hi, de sud a nord de la comarca.



Davant de la crisi sanitària que estem vivint, els promotors de la iniciativa han volgut trencar amb la rutina i portar a casa de tothom un trosset del que millor saben fer: la música. La idea ha sorgit dels Rúpits (@rupits_band) però ha comptat gairebé des del primer moment amb l'entusiasme del promotor de The Sing Sang Sung que, entre altres, va aconseguir reunir gairebé 2.000 veus en una macrocantada solidària contra el càncer a la plaça de Sant Pere, el maig de l'any passat.

La formació de Gironella ha publicat avui un nou vídeo amb fotos de l'Instagram de Turisme del Berguedà (@elbergueda) i la cançó Cor de fang perquè tothom pugui compartir-la i aprendre-la. "Així la gent pot cantar i sentir el Berguedà dins de casa", ha explicat a NacióBerguedà Jaume Espel, un dels guitarristes de la banda. 

"Des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà ens han ajudat a contactar amb els autors de les fotografies per tenir el seu permís per fer el vídeo", ha apuntat Espel. La intenció ara és que la gent es prepari la cançó per sortir a cantar-la dissabte al seu balcó o finestra. 

Jaume Espel ha assegurat que s'ha escollit la cançó Cor de fang del disc Imaginari, publicat el 2019, perquè s'ha considerat que és la més oportuna per compartir durant un moment com l'actual i per passar el confinament amb un bri d'optimisme. "Com que estem tancats a casa, volíem buscar una manera de sortir a l'exterior i viure el paisatge del Berguedà, connectar amb la música de casa i aconseguir cantar una cançó de manera col·lectiva", ha dit Espel. 

Jordi Costa Sec, que organitzarà tota la logística i difusió de la cantada, no és nou fent que la gent surti al seu balcó i comparteixi una cançó amb els veïns. "Al barri de la Tranquil·litat de Gironella ens vam sumar a una iniciativa per la qual ja fem una cançó col·lectiva cada dia a les 7 de la tarda", ha constatat Costa. Divendres farà 16 dies que tot el barri s'hi bolca, a través d'un grup de Whats App: cada dia escollim una cançó i la gravem, així tothom pot preparar-la", ha afirmat. El músic i docent gironellenc ho retransmet en directe pel seu Instagram (@socelsec). 

Els Rúpits 

La trajectòria de Rúpits va començar fa cinc anys quan una colla d'amics de Gironella van decidir unir les seves forces per donar sortida a les seves inquietuds musicals i creatives. 'Imaginari' (Cases de la Música 2019), és el seu últim treball produït als Bucbonera Studios amb Tomàs Robisco, i masteritzat als estudis Abbey Road de Londres, i que va més enllà del seu anterior paisatge sonor, però sense abandonar ni el so analògic ni el segell propi de les cançons: melodies obstinades de guitarra i vents, tornades enganxoses i un to molt festiu i rítmic. 



Arxivat a