CGT denuncia Monserveis a Inspecció del Treball per exposar treballadores i famílies al contagi per coronavirus

Alerten que hi ha hagut empleades en contacte amb usuaris positius per la Covid-19, i que almenys una ha emmalaltit "sense estar donada d'alta a la Seguretat Social" per no disposar "d'equip de protecció"

31 de març del 2020
Actualitzat a les 22:28h
La façana de Monserveis a Berga pel 8-M (arxiu).
La façana de Monserveis a Berga pel 8-M (arxiu). | Ivan Genescà
La CGT Berguedà ha denunciat Monserveis a Inspecció del Treball per "posar en risc" a treballadores i famílies usuàries dels seus serveis. El secretari general de la Federació Comarcal de la CGT al Berguedà, Pep Cara, ha explicat a NacióBerguedà que "hi ha hagut treballadores de Monserveis de Berga exposades a usuaris malalts amb la Covid-19", i almenys hi ha una d'aquestes empleades que ha emmalaltit "sense estar donada d'alta a la Seguretat Social i sense permís de residència ni treball". 

Els anarcosindicalistes alerten del risc que algunes de les treballadores afectades puguin haver transmès el virus, "sobretot a altres persones usuàries, que són gent gran i amb factors de risc". És la segona denúncia en poques setmanes que la CGT interposa contra Monserveis a Inspecció del Treball. El sindicat va advertir fa quinze dies que l'empresa no estava facilitant "l'equipament adequat" a la seva plantilla i que havia aprofitat la crisi "per acomiadar treballadores". 

"La nostra delegada sindical porta més de quinze dies insistint que se'ls facilitin EPIs (Equips de Protecció Individual), els ho ha dit formalment dues o tres vegades, però d'entrada només els havien convocat per donar guants. No va ser fins fa tan sols 5 dies que van facilitar mascaretes de roba no homologades, tard i malament", ha exposat Pep Cara. 

La CGT Berguedà ha explicat que, ara mateix, i arran de les denúncies, tenen constància que hi ha una investigació en marxa per part d'Inspecció del Treball. El sindicat exigeix que "l'administració hi actuï", perquè l'empresa asseguri "la salut de les persones que hi treballen i les que en són usuàries". 
 




Arxivat a