López Noguera: «Un Tomb per Berga és un circuit per anar saltant entre excrements»

El PP posa en marxa una campanya de conscienciació amb l'objectiu de tenir una ciutat neta i arreglada

Aida Morales
07 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:16h
Joan Antoni López Noguera presentant la campanya
Joan Antoni López Noguera presentant la campanya | Aida Morales

Joan Antoni López Noguera presentant la campanya 'Volem una ciutat neta i arreglada' Foto: Aida Morales


Després que faci gairebé dos mesos que va entrar en vigència l'ordenança que regula la tinença d'animals a Berga, i que en faci gairebé quatre, que l'Ajuntament va iniciar una campanya per resoldre la problemàtica dels excrements, el Partit Popular català (PPC) de la capital considera que aquestes accions “no han servit”, i que el conflicte amb la brutícia continua. Especialment, entre els carrers del centre històric de la ciutat, on les defecacions d'animals sense recollir són evidents, ha lamentat el regidor i candidat popular a l'alcaldia, Joan Antoni López Noguera

En aquest sentit, ha denunciat que la ruta turística Un Tomb per Berga, que recentment s'ha renovat, sigui un circuit per “anar saltant entre excrements de gos”, un fet que ell mateix afirma que ha experimentat, i que transmet una visió molt negativa de la ciutat de cara al turisme. A més, ha assegurat que diversos veïns li han traslladat el seu malestar al respecte i que, per aquest motiu, ha decidit tirar endavant una campanya pròpia de conscienciació per tal de resoldre aquesta problemàtica. 

 
En concret, López Noguera ha enviat una carta amb una bossa de recollida d'excrements a més de 8.000 llars, amb l'objectiu general de millorar l'estat dels carrers i conscienciar sobre la necessitat de mantenir la ciutat neta. Una ciutat, ha precisat, que ha d'apostar per “solucions diferents”, i ha criticat l'actual equip de govern per promoure “solucions de poble” amb la filosofia de “qui dia passa, any empeny”. López Noguera també ha recordat que, a part de la problemàtica amb els excrements, diversos carrers de la ciutat estan en mal estat o deteriorats, motiu pel qual ha tornat a demanar a l'Ajuntament que "faci la seva part".

Pel que fa a l'ordenança dels animals, l'alcaldable ha considerat que, "només amb multes, no funcionarà", i ha recordat que, durant el primer mes, només s'ha imposat tres sancions. Això, segons ell, demostra que la campanya no és efectiva, com tampoc ho va ser la que l'Ajuntament anterior va portar a terme anys enrere, ha criticat, i ha recordat que mantenir la ciutat neta és "cosa de tots". 
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Berga, 2007 i 2011

 

El candidat a l'alcaldia, Joan Antoni López Noguera, presentant la campanya Foto: Aida Morales

Arxivat a