Coronavirus

La borsa d'emergència cobreix en només 3 dies les necessitats de personal sanitari del Berguedà

L'Agència rep 123 sol·licituds, de les quals 62 persones han finalitzat el procés i 27 s'han pogut derivar ja a l'Hospital de Berga i a les residències

per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 30 de març de 2020 a les 21:26 |
Hospital Sant Bernabé de Berga. | ADBerguedà
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha cobert, de moment, i "en només tres dies", les necessitats de personal al sector sanitari de la comarca. La borsa de treball, que l'ens va obrir divendres passat, ha permès reforçar els equips de les residències, l’hospital i els serveis d'assistència domiciliària amb 27 persones. 

La borsa ha rebut una allau d'inscripcions, fins a 123 sol·licituds, de les quals 62 persones han finalitzat el procés i han fet entrega del currículum. D'aquestes 62 persones, 27 s'han derivat finalment a l'hospital i les residències. Concretament, hi ha 3 infermers i 5 auxiliars d'infermeria que s'han incorporat a l'Hospital Sant Bernabé de Berga i 19 auxiliars d'infermeria que han començat a treballar a residències del Berguedà. 


Segons fonts de l'Agència del Berguedà, les persones que han entregat el currículum tenen perfils diversos: 24 persones amb titulacions i experiència d’auxiliar; 14 persones amb titulacions superiors, com infermers, treballadors socials, psicòlegs, pedagogs, TTS, entre altres; 18 persones sense experiència i perfils que no són del sector; 2 persones amb experiència i sense titulació; 2 persones amb titulació i sense experiència; i 2 estudiants d'auxiliars d'infermeria. 

El president de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, ha valorat que "cal que assegurem la continuïtat de la bona qualitat i servei" del sector de la salut al Berguedà, i ha valorat molt positivament l'elevat nombre d'inscripcions, cosa que permet comptar "amb una bossa important de personal sanitari" per a futures necessitats. Aquest personal podria incorporar-se immediatament a l'hospital o en qualsevol residència del Berguedà o centre que ho requereixi. 


"Davant d’aquesta situació excepcional ara més que mai necessitem l’esforç titànic de tot el capital humà que pugui ajudar a cobrir els serveis del nostre sistema", ha indicat Vall. 

 

Participació