La Policia Local de Berga sanciona 10 persones la darrera setmana per saltar-se el confinament

Els controls i una major sensibilització han permès una xifra de denúncies a la baixa respecte a la primera setmana de confinament, durant la qual van imposar-se fins a 26 multes

30 de març del 2020
Actualitzat a les 22:13h
Policia Local de Berga (arxiu).
Policia Local de Berga (arxiu). | Aida Morales
Els agents de la Policia Local de Berga han imposat l'última setmana un total de 10 denúncies per saltar-se el confinament, des del dilluns 23 de març fins al diumenge 29 de març. 

La xifra va a la baixa respecte a la primera setmana de confinament en la qual van imposar-se fins a 26 multes. El cap de la Policia Local de Berga, Jaume Hernández, ha explicat a NacióBerguedà, que el cas més rellevant ha estat el d'un comerç que venia productes no essencials sense poder-ho fer. "El comerç havia d'estar tancat; i si li feien una comanda, ell portar-ho a domicili. Però estava fent la transacció amb total normalitat com si no passés res", ha afirmat Hernández.

La resta de persones denunciades circulaven "per les vies d'ús públic fora dels supòsits i motius previstos per l'estat d'alarma" davant la greu crisi sanitària de la Covid-19. 

Durant la darrera setmana, els carrers de Berga han estat més buits i la gent ha demostrat estar més conscienciada, segons ha pogut constatar la Policia Local. "La gran majoria de la ciutadania està complint, encara que tenim aquest petit percentatge de denúncies", ha apuntat el cap de la Policia Local. Amb tot, Jaume Hernández ha demanat no relaxar-se i mantenir el compliment de les mesures de manera estricta i responsable. "Hi ha aquells casos on ens trobem que una persona passeja el gos durant un tram molt més llarg del que potser fa normalment. Està permès, si bé demanem sentit comú", ha afirmat. 

"El més important és que la tendència és bona, millor que l'altra setmana. Els controls ens han permès una disminució molt elevada de les denúncies", ha valorat Hernández. 

Arxivat a