Consulta aquí tots els canvis a les línies de transport públic del Berguedà durant la pandèmia

Diverses línies deixen d'operar aquest dilluns i altres han reduït la seva operativitat

30 de març del 2020
Actualitzat a les 12:50h
Autobusos al passeig de la Pau (arxiu).
Autobusos al passeig de la Pau (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Les línies de transport públic del Berguedà han sofert modificacions per ajustar-se a la demanda durant el confinament de la població per la greu crisi sanitària de la Covid-19.

La xifra de viatgers s'ha reduït considerablement i en alguns trajectes interiors de la comarca la caiguda de la demanda ha estat, fins i tot, del 100%, segons ha comunicat el Consell Comarcal del Berguedà. És el cas de la línia Gósol-Berga i la línia de l'Espunyola-Casserres-Puig-reig, que han deixat d'operar a partir d'aquest dilluns 30 de març. D'una banda, s'han cancel·lat per reduir les despeses del cost del servei que ara mateix no té demanda i, de l'altra, per mantenir la disponibilitat del personal a l'operador de transports per a la resta de línies que, tot i reduïda, mantenen l'operativitat. Aquests trajectes es podran seguir realitzant mitjançant el servei de Transport a la Demanda si algun usuari ho necessita.

Des del dimarts 17 de març estan suspeses les línies Berga-Universitat Autònoma de Barcelona, Berga-Vic i Berga-Solsona, els dies laborables. 

Durant el cap de setmana també resta suspesa per complert la línia que enllaça La Pobla-Berga-Cambrils i pateixen variacions les línies de Berga-Borredà i Berga- La Pobla de Lillet, i pateixen variacions les línies de Berga-Borredà i Berga-La Pobla de Lillet. 

Les línies regulars que uneixen el Berguedà amb Barcelona i amb Manresa, respectivament, veuen reduïts molts dels seus serveis atenent a aquesta caiguda de la demanda.

Per desplaçar-se de Berga a Barcelona de dilluns a divendres hi ha, ara mateix, mitja dotzena d'opcions: A les 5.30 hores, a les 6.30 hores, 7.44 hores (bus directe), 10,15 hores, 13.15 hores i 16.30 hores. De tornada a Berga, des de Barcelona, els busos que surten entre setmana de l'Estació del Nord són a les 9.30 hores, 10.50 hores, 12.30 hores, 17.15 hores, 19.00h hores (bus directe) i 20.00 hores.

Els horaris de la línia Andorra - Berga - Barcelona es poden consultar aquí.

Els horaris de la línia Castellar de n'Hug - Berga - Manresa es poden consultar aquí.  

Pel què fa al Transport a la Demanda, per reduir el risc de contagi al mínim possible, està restringit a 1 única persona per viatge o bé a un màxim de 2 persones si són membres de la mateixa unitat familiar, en el cas de nens o persones dependents. L'objectiu és intentar mantenir, al màxim, la distància de seguretat entre taxista i passatger. Tanmateix, es demana que només s'utilitzi el servei en casos de primera necessitat i per urgències. Si fos el cas, s'habilitarà més d’un taxi simultàniament quan diverses persones de diferent unitat familiar requereixin un mateix viatge a la mateixa hora.