Montclar inaugura les obres de restauració de l’església parroquial

L'església de Sant Martí és una edificació del segle XII amb ampliacions fetes el segle XVII

Redacció
07 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:33h
576_1427959529montclar1
576_1427959529montclar1

Coincidint amb el Dilluns de Pasqua, i amb la celebració del Vot de Poble a Sant Sebastià, la Parròquia de Montclar ha inaugurat les obres de restauració de l’església de Sant Martí.

Segons ha pogut saber aquest diari, la restauració s'ha centrat en rehabilitar les cobertes de les naus laterals i de diverses construccions annexes al cos principal de l’edifici. S’han sanejat les façanes principals, s’ha restaurat el rellotge de sol que presidia l'edifici, i s’han recuperat les finestres del campanar romànic que fins ara estaven tapiades. Al mateix temps, s’ha restaurat el conjunt de la portalada netejant els paraments, i substituït les peces deteriorades que feien perillar l’estabilitat del conjunt. També s’ha refet de nou la coberta del campanar que presentava un estat avançat de deteriorament i s’han canalitzat les aigües pluvials per evitar filtracions que ajudaran a reforçar la seguretat del conjunt.

L’Església de Montclar és una construcció del segle XII amb diverses ampliacions del segle XVII. Consta d’una nau acabada amb absis i dues capelles laterals, d’època barroca. En el seu interior es conserven dos retaules barrocs i un de neoclàssic.

La restauració de l'església de Sant Martí s'ha realitzat gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament Montclar, que hi ha aportat una subvenció provinent de la Diputació de Barcelona. La resta de l’obra ha estat finançada pel Bisbat de Solsona i la contribució de les famílies que formen la comunitat Parroquial de Montclar.