VÍDEO Com va ser l'epidèmia de còlera a Berga l'any 1854?

La iniciativa "Àgora. La Resistència" de l'Ajuntament de Berga publica la primera peça històrica sobre el passat de la ciutat

Redacció
27 de març del 2020
Actualitzat a les 18:42h
El regidor de Museus i Patrimoni Cultural Ivan Sànchez.
El regidor de Museus i Patrimoni Cultural Ivan Sànchez. | Aj. Berga


L'Ajuntament de Berga ha publicat aquest divendres a les xarxes socials la primera píndola audiovisual de la iniciativa Àgora. La Resistència. En aquesta peça, el regidor de Museus i Patrimoni Cultural Ivan Sànchez explica com va afectar l'epidèmia de còlera de 1854 a Berga.

Àgora. La Resistència és un projecte cultural nascut durant el període de confinament, que té la voluntat de seguir la tasca que ja estava fent fins ara Àgora Cultural i divulgar la història i el patrimoni de la ciutat, en aquest cas mitjançant peces audiovisuals.  

Àgora Cultural Berga va néixer el març de 2017. Al llarg d’aquests dos anys s’ha portat a terme una sèrie de conferències periòdiques, exposicions i visites guiades sobre diversos elements del patrimoni cultural berguedà. La situació d'emergència sanitària provocada pel coronavirus ha aturat la programació estable del projecte i ha animat al consistori a reconvertir-la amb una sèrie de píndoles històriques de col·laboradors que explicaran històries i fets quotidians relacionats amb el passat de la ciutat que inclouen pandèmies i pestes, entre altres temàtiques.

La iniciativa es complementarà amb un concurs de preguntes o quiz sobre el contingut dels vídeos.

 
Arxivat a