Cobrar la meitat del lloguer de parcel·les: la mesura que han adoptat alguns càmpings del Berguedà

Es tracta d’una mesura adoptada des de l’Associació de Càmpings del Berguedà

26 de març del 2020
Actualitzat a les 20:07h
Càmping El Berguedà, un dels càmpings de l'associació.
Càmping El Berguedà, un dels càmpings de l'associació. | Càmping El Berguedà
L’Associació de Càmpings del Berguedà ha decidit, conjuntament amb la majoria de càmpings de la comarca, cobrar la meitat de la quota de les parcel·les als seus clients durant el mes d’abril. L’objectiu d’aquesta decisió, que s’ha donat a conèixer a través d’un comunicat, és reduir els efectes del coronavirus entre els seus clients.

Des de l’associació, que engloba una desena de càmpings de la comarca, apunten que aquesta no es tracta d’una “decisió fàcil”, ja que es tracta d’una situació que “els està afectant i perjudicant greument”. En aquesta línia, afegeixen que “tots hi hem de posar de la nostra part”.

L’Associació de Càmpings del Berguedà exposa que “no és del just o ètic cobrar als nostres clients el 100% de la tarifa mensual si no la poden gaudir”. D’aquesta manera, la majoria de càmpings de l’associació cobraran el 50% del cost de les parcel·les.

Un dels càmpings que forma part de l’associació

El Càmping El Berguedà, situat a Guardiola de Berguedà, forma part de l’Associació de Càmpings del Berguedà. Els responsables d’aquest càmping han explicat a NacióBerguedà que els clients no poden allotjar-se a l’establiment, d’acord amb el decret establert pel govern, però que des del càmping guarden les caravanes dels clients, instal·lades a les parcel·les, que paguen mitjançant una quota.

“Tot i que el càmping està tancat, hem de seguir fent front a les despeses, com ara la taxa d’escombraries, l’aigua o la llum”, precisen des del mateix càmping.

En aquest context, expliquen que, en un principi, i davant la situació desencadenada pel coronavirus, tenien el dubte de com havien d’actuar.

Els càmpings, tancats davant l'epidèmia de la Covid-19

El passat 13 de març, la majoria de sòcis de l’Associació de Càmpings del Berguedà van decidir tancar les seves instal·lacions. “Creiem que el més coherent és tancar. Considerem que no és una situació per prendre’ns-la de broma, estem jugant amb la salut de tot un país”, van comunicar fa unes setmanes des de l’associació.

Aquell mateix dia, els socis van afegir que, tot i que des de l’associació no podien obligar a tancar cap càmping, sí que recomanaven fer-ho per “la salut de tots, dels clients, els treballadors i en solidaritat amb els veïns de cada poble”.

Posteriorment, el BOE del 19 de març, publicat pel Ministeri de Salut, va obligar, a tancar tots els hotels i els allotjaments turístics en el termini d’una setmana, període que finalitza avui.