coronavirus

Píndoles audiovisuals per divulgar el passat històric de Berga durant el confinament

Es tracta d'una iniciativa anomenada "Àgora. La Resistència" que neix amb la voluntat d'explicar la història i el patrimoni de la ciutat a les xarxes socials

per NacióBerguedà , 26 de març de 2020 a les 13:19 |
El Museu Comarcal de la Ciutat de Berga, equipament que ara roman tancat. | Turisme Berga
Àgora. La resistència. Aquest és el nom de l'últim projecte impulsat per l'àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l'Ajuntament de Berga. Es tracta d'una iniciativa nascuda durant el període de confinament i que té la voluntat de continuar divulgant la història i el patrimoni de la ciutat mitjançant peces audiovisuals breus a través de les xarxes socials.

La proposta forma part del projecte Àgora Cultural Berga iniciat el març de 2017. Al llarg d’aquests dos anys s’ha portat a terme una sèrie de conferències periòdiques, exposicions i visites guiades sobre diversos elements del patrimoni cultural berguedà. La situació d'emergència sanitària provocada pel coronavirus ha aturat la programació estable del projecte i, per això, Àgora Cultural Berga s’ha reconvertit temporalment en Àgora. La resistència.
 
Concurs de preguntes sobre el contingut dels vídeos

 
Àgora. La resistència comptarà amb una sèrie de col·laboradors i col·laboradores que explicaran històries i fets quotidians relacionats amb el passat de la ciutat que inclouen pandèmies i pestes, entre altres temàtiques. Es tracta de píndoles audiovisuals que es difondran a través de les xarxes socials Twitter, Instagram, Facebook i Youtube d'Àgora Cultural i l’Ajuntament de Berga. La iniciativa es complementarà amb un concurs de preguntes o quiz sobre el contingut dels vídeos.

Aquest nou format es posarà en marxa properament i tindrà continuïtat durant el període de restricció de la mobilitat.

 

Cartell de la iniciativa 'Àgora. La resistència'. Foto: Aj. Berga


 

Participació