Crida urgent per aconseguir el material per imprimir viseres 3D per a l'hospital de Berga i altres centres

Es necessita filament, el material base que fan servir les impressores 3D per produir cadascuna de les peces

26 de març del 2020
Actualitzat a la 13:53h
Filament per a impressores 3D.
Filament per a impressores 3D. | Cedida
Els voluntaris del Berguedà que fan viseres per als hospitals amb impressió 3D han fet una crida urgent aquest dijous per aconseguir filament per les impressores davant l'allau de comandes. "Necessitem de forma urgent filament per les impressores o quedaran parades aviat", han explicat a NacióBerguedà els impulsors de la iniciativa. 

El filament és el material base que fa servir la impressora 3D per fer cadascuna de les peces. 
 
Un grup de voluntaris del Berguedà han començat aquesta setmana a fer viseres amb impressores 3D per a l'hospital de Berga i centres d'assistència primària (CAP) de la comarca, entre altres. La iniciativa va sorgir a través de les xarxes socials i han aconseguit produir entre 30 i 40 viseres diàries. El col·lectiu, que es vol mantenir en l'anonimat, compta amb la col·laboració de centres educatius, empreses i particulars de municipis com Berga, Gironella, Puig-reig o Casserres. També hi participen enginyers, cosa que en facilita la producció. A més, compten amb la col·laboració de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB). 

Qui pugui fer-los arribar aquest material (el filament) que ara els és imprescindible per continuar treballant amb la impressió 3D, pot contactar-hi a través del correu covid19bergueda@gmail.com.
 

Viseres impreses amb 3D. Foto: Cedida

 

Una maqueta de les viseres 3D que s'estan fent per als hospitals. Foto: Cedida