Un grup de voluntaris del Berguedà treballa per imprimir viseres protectores en 3D per als hospitals

La resposta de la població a la crida que s'ha fet aquest dimarts a través de les xarxes socials ha estat immediata

24 de març del 2020
Actualitzat a les 22:12h
Impressores 3D imprimint viseres.
Impressores 3D imprimint viseres. | Ignasi Charles
Un grup de voluntaris del Berguedà s'està organitzant per imprimir viseres en 3D per als hospitals davant la crisi del coronavirus (Covid-19). 

Aquest dimarts s'ha fet una primera crida a les xarxes socials a totes aquelles persones que disposin d'una impressora 3D a la comarca amb la finalitat d'ajudar a imprimir Equips de Protecció Individual (EPIs), mitjançant la fabricació de viseres. La resposta ha estat immediata. "Hem creat un grup de whatsapp on ja som una desena de persones però no parem de rebre trucades i missatges de persones que hi volen col·laborar", han explicat els impulsors en una conversa amb NacióBerguedà. Un cop que la iniciativa s'ha fet pública, de seguida s'hi han posat en contacte l'Hospital de Berga i diferents institucions i entitats, des de diversos ajuntaments fins a l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB).

La intenció dels seus promotors és que les viseres puguin anar a parar a l'Hospital Sant Bernabé, i a les residències i altres serveis de Salut del Berguedà. Amb tot, asseguren que estan pendents que la conselleria de Salut s'hi posi en contacte perquè arreu s'estan complint uns protocols d'ordre de prioritat segons les necessitats dels diferents centres assistencials del país.

Segons han apuntat, entre les persones que s'han ofert a col·laborar en les darreres hores, hi ha berguedans amb impressores professionals i altres amb maquinària més petita, que no obstant podran posar-hi el seu gra de sorra, fent diferents peces. Fa dies que des del Berguedà s'havien començat a plantejar fórmules per col·laborar a mitigar l'actual falta de material del personal sanitari amb impressió 3D. Malgrat que una de les primeres idees va ser la impressió de mascaretes, aquestes necessiten un material especial per produir-se, de manera que finalment s'ha optat per les viseres, també molt necessàries ara mateix en l'àmbit sanitari. 

Des de l'hospital comarcal, els han detallat, de fet, que els protocols varien diàriament; en aquests moments fan falta viseres, però més endavant la demanda d'elements de protecció pot variar. 

El correu electrònic per contactar i col·laborar amb aquest grup de voluntaris del Berguedà és Covid19bergueda@gmail.com.
 

Crida a les xarxes socials per col·laborar en la iniciativa solidària d'impressió 3D al Berguedà.