La Policia Local de Berga imposa 26 multes per saltar-se el confinament

Les denúncies són per sortir al carrer sense cap tipus de justificació, incloent-hi el consum de substàncies estupefaents i cervesa entre amics a la via pública

23 de març del 2020
Actualitzat a les 18:53h
Policia Local de Berga (arxiu).
Policia Local de Berga (arxiu). | Aida Morales
Des del passat dijous i fins aquest dilluns a la tarda, la Policia Local de Berga ha instruït 26 denúncies a persones que circulaven per les vies d'ús públic fora dels supòsits i motius previstos en el Reial Decret 463/2020 de 14 de març. Les sancions poden anar dels 600 als 30.000 euros. 

El cap de la Policia Local de Berga, Jaume Hernández, ha explicat a NacióBerguedà que les sancions s'han tramitat a persones que incomplien les limitacions de mobilitat decretades per l'estat d'alarma, incloent-hi un grup d'amics que bevien cervesa asseguts en un banc; quatre persones que es trobaven consumint estupefaents, i a les quals es va denunciar també per tinença d'aquestes substàncies il·lícites; i tres ciutadans que passejaven un gos que s'anaven deixant alternativament. Una de les persones denunciada, a qui van parar perquè havien vist en diversos punts de la ciutat, va assegurar-los que anava a casa d'un amic, malgrat que aquest supòsit no està contemplat per l'estat d'alarma i vulnera l'ordre de confinament. 

Jaume Hernández ha subratllat que "s'ha parat a molta gent" però que la majoria complia amb algunes de les causes que contempla la llei per sortir al carrer.

El cap de la Policia Local ha lamentat "l'incivisme" dels qui cauen o, fins i tot, reincideixen en aquest tipus de comportaments i surten de casa sense justificació i ha insistit en la importància de quedar-se a casa per frenar la propagació del coronavirus. "Els primers dies de confinament vam estar informant-ne, així que ara s'ha procedit ja a sancionar, a gent reincident i que no ha fet cas dels avisos dels primers dies", ha dit. "La gent ja no pot dir que no està informada com va passar al principi amb l'obertura de diversos locals que vam fer tancar, ara tothom coneix quina és la situació", ha afegit Hernández. 
Arxivat a