Berga redueix el servei de bus urbà: manté la franja matinal i suprimeix els trajectes de la tarda

La decisió respon a l'aplicació de la reducció de la freqüència horària del servei en dies feiners d'entre el 33% i el 67% del transport de viatgers per carretera que transcorren per territori català

Redacció
23 de març del 2020
Actualitzat a les 18:07h
El bus urbà de Berga (arxiu).
El bus urbà de Berga (arxiu). | Aj. Berga
El Bus Berga deixarà d'operar amb normalitat i reduirà el servei per tal d'adaptar-se a les noves mesures de funcionament dels serveis de transport públic de viatgers amb l'objectiu de combatre la propagació del coronavirus. La mesura adoptada per l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Berga juntament amb l'empresa gestora del servei, ALSA, s'aplicarà a partir del dimarts, 24 de març, i consistirà en limitar el servei oferint només els trajectes de les línies corresponents a la franja horària matinal i suprimir el servei de la tarda.

Aquesta decisió respon a l'aplicació de la reducció de la freqüència horària del servei en dies feiners d'entre el 33% i el 67% del transport de viatgers per carretera i serveis ferroviaris que transcorren íntegrament pel territori de Catalunya. 
 
Reducció del nombre de trajectes diaris
 
El servei de bus urbà de Berga compta amb un total de 26 trajectes, de dilluns a divendres, i 8 trajectes els dissabtes feiners. Amb la reducció del servei s'oferiran 14 trajectes, de dilluns a divendres i es mantindran els 8 trajectes del dissabte. El servei estarà en funcionament de les 7:30 hores a 14 hores. Les mesures adoptades pel consistori berguedà s'adequaran així a les restriccions de mobilitat actuals i manté el servei corresponent a la franja horària matinal perquè és la que compta amb un ús majoritari per part dels usuaris i usuàries. 
 
Les tres línies que formen part del servei de bus urbà oferiran un nombre determinat d'itineraris per tal de garantir el servei, tenint en compte les necessitats de les persones usuàries del transport públic. 

Pots consultar aquí el nou horari de bus urbà amb la reducció de trajectes pel coronavirus.
 
Mesures preventives d'higiene i seguretat 

Des del 16 de març s’ha suprimit la dispensació de bitllets a l’interior del bus i cal fer ús de la targeta multiviatge. A més, el bus ha incrementat les mesures d'higiene i ha incorporat un dispensador de líquid hidroalcohòlic desinfectant per tal que els usuaris i usuàries puguin fer-ne ús en compliment de les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries. A més, les persones que accedeixin al bus han de respectar la distància social d'entre 1 i 2 metres. Per a qualsevol dubte sobre el servei durant el període de restricció de la mobilitat, els usuaris i usuàries poden adreçar-se al correu electrònic [email protected].
Arxivat a