L'atenció primària de l'Alt Berguedà es centralitza al CAP de Berga a partir d'aquest dilluns

L'objectiu de la reorganització és optimitzar els recursos i professionals disponibles i garantir l'assistència a la població 24 hores al dia des de la primària per ajudar a descongestionar les urgències hospitalàries

23 de març del 2020
Actualitzat a les 21:50h
Entrada al CAP de Berga (arxiu).
Entrada al CAP de Berga (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El servei d'atenció primària de tot l'alt Berguedà passa a centralitzar-se des del CAP Berguedà, al carrer Quim Serra de Berga. A partir, d'aquest dilluns 23 de març, el CAP de Guardiola de Berguedà quedarà tancat fins a nou avís. Tot el servei quedarà centralitzat a l'ambulatori de Berga des d'on es gestionaran les urgències. L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà ha recordat que "no s'ha d'anar al CAP de Berga de forma presencial, en cas de necessitat cal trucar al 93 821 27 44 i ells enviaran un servei mèdic a domicili". 

El CAP de Guardiola de Berguedà atenia tota la zona pel tancament del servei a Vallcebre, Gósol, Saldes, la Pobla de Lillet, Castellar de n'Hug i  Sant Julià de Cerdanyola.
 
 
 
Segons fonts del CatSalut, al Baix Berguedà, els CAP de Gironella i Puig-reig es mantenen oberts. Gironella rep els serveis i visites d'atenció primària de Cal Rosal i Olvan, i Puig-reig els que li arriben de Casserres. 

L'objectiu de la reorganització és optimitzar els recursos i professionals disponibles, garantir l'assistència a la població 24 hores al dia des de la primària per ajudar a descongestionar les urgències hospitalàries, garantir que tots els usuaris tindran l'assistència més adequada (a nivell telefònic, presencial o a domicili) per tal de derivar-los al recurs sanitari més adequat i donar suport constant als centres residencials. 

La reorganització de l'atenció primària ja s'ha estat fent els darrers dies en diversos municipis i àrees de la Catalunya Central. A la ciutat de Manresa, Salut ha centralitzat totes les visites i serveis al CAP Bages. 
Arxivat a