La Patum Infantil cancel·la fins a nou avís tot el procés per participar a la festa d'enguany

La Junta de l'Associació de la Patum Infantil suspèn el procés de sorteig, inscripcions, formacions o qualsevol tema relacionat amb la participació i gestió del Corpus dels més menuts

23 de març del 2020
Actualitzat a les 12:14h
Patum Infantil (arxiu).
Patum Infantil (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Associació de la Patum Infantil cancel·la fins a nou avís tot el procés obert per participar a la festa d'enguany. Així ho han informat aquest dilluns responsables de l'entitat. 

Seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, i més especialment del Departament de Salut, la Junta de l'Associació de la Patum Infantil considera oportú vetllar per la seguretat dels més petits, que són l'ànima d'aquesta festa berguedana Patrimoni de la Humanitat. "Avui dia, com que no podem oferir un risc de zero contagis, ens veiem obligats a informar-vos que ens acollim al dret d'aturar tot el procés de sorteig, inscripcions, formacions o qualsevol tema relacionat en la participació i gestió de la Patum Infantil d'enguany. També queden posposades totes les dates que s'havien aprovat dit i informat amb anterioritat", asseguren en un comunicat. 

Després d'un període d'inscripcions per internet, el 28 de març havia de procedir-se a les inscripcions presencials, al local dels Castellers. L'entrega de la documentació necessària a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) als participants estava prevista del 30 de març al 4 d'abril. Així mateix, hi havia programat un curset de foc al Cine Catalunya pel 18 d'abril, i l'assaig general de la residència de les Germanetes el 4 de juny. En condicions normals, la Patum Infantil 2020 s'hauria de celebrar el 12 de juny amb un canvi d'itinerari al passacarrers com a novetat destacada, segons van informar responsables de la festa fa escassos quinze dies. Ara tot plegat queda a l'aire però la celebració de la festa en si encara no es descarta. 

Des de l'Associació de la Patum Infantil, expliquen, són conscients que "en l’actualitat estem vivint moments d’incertesa on el confinament a casa és tan obligatori com necessari". "Ara més que mai, creiem que és important poder continuar mantenint la calma, la serenor i actuar segons els criteris de responsabilitat que ens siguin possibles", insisteixen.

La Junta de l'Associació de la Patum Infantil aprofita el comunicat per "agrair públicament" la tasca difícil però necessària que, en aquests moments, estan portant a terme diferents sectors: "tots aquells professionals que, el dia d'avui, vetlleu per la nostra salut i alimentació bàsica, des de cossos de seguretat, i el diferent personal del departament de salut, treballadors de residències de gent gran, fins a transportistes, botiguers i mitjans de comunicació i premsa".

"Gràcies a tothom per aportar el seu gra de sorra per així lluitar contra aquesta pandèmia de la forma més efectiva possible. Esperem ben aviat tornar a organitzar aquesta petita festa com ho hem fet sempre", afegeixen.

L'Ajuntament de Berga manté, de moment, els cinc dies de Patum al calendari de la ciutat, si bé no tanca la porta a un canvi de dates a l'expectativa de l'evolució de la pandèmia, segons va explicar a NacióBerguedà la regidora Roser Valverde dimecres passat.

  ​
Arxivat a