Treballem Junts per Borredà enarbora la bandera del «canvi»

La candidatura, que s'aixopluga sota la marca blanca de la CUP, presenta alguns dels seus cavalls de batalla i defensa l'eix nacional

Aida Morales
03 d'abril del 2015
Actualitzat el 04 d'abril a les 19:36h
576_142808662501_borredaportada
576_142808662501_borredaportada

Presentació de l'equip Treballem Junts per Borredà - Poble Actiu Foto: Pere Gendrau


“Hi ha una altra manera de fer política”. Amb aquest convenciment han començat a exposar el seu projecte els membres que formen la candidatura Treballem Junts per Borredà – Poble Actiu, que s'ha presentat aquest divendres davant d'una seixantena llarga d'assistents al Centre Cívic del municipi. Un nou partit que s'ha conformat entre un conjunt de persones de diferents edats i àmbits professionals i que, sota el paraigües de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), buscarà arrabassar l'alcaldia a Joan Roma, batlle a Borredà des de fa més de 20 anys.

Davant de la nova marca se situarà Toni Chueca, impulsor de Formatges Bauma, i l'acompanyarà la mestra de l'Escola de Borredà, Assumpta Duran, Anna Manso, Jordi Codina, Isabel Escribano, Xevi Puigcercós, Montserrat Rota, Adrià Casòliva, Carla Vert i Pep Camprubí. Segons han explicat, tots ells es presenten amb l'objectiu de donar la veu al poble, així com construir una candidatura “oberta i participativa”, ha declarat Chueca. 

 
En aquesta línia, i tot i que el nou alcaldable ha assegurat que no és una proposta “contra ningú”, sí que es presenten per promoure un “canvi”, a molts anys de "repeticions”. De fet, Chueca ha explicat que la idea va sorgir un dia de Reis, després de veure que, si ningú buscava trencar la rutina, les coses seguirien igual: “I on millor podem canviar les coses és, o en nosaltres mateixos com a persones, o en el nostre àmbit més proper”. 

Davant d'això, Chueca ha reconegut que “no serà fàcil”, però ha volgut deixar clar que es tracta d'un equip de persones que, més enllà de fer política, el que volen és “apropar la política a la societat”. Amb aquests mateixes paraules ho ha expressat Anna Manso que, entre algunes de les seves preocupacions, ha destacat el despoblament que està patint el municipi. Un problema que Assumpta Duran ha traslladat a la mateixa escola, a part de destacar que l'educació és una gran eina de canvi, i afirmar que, des de Treballem Junts per Borredà, es farà tot el possible per “no deixar morir l'escola”. 

 
La candidatura, però, tindrà molts altres cavalls de batalla, com ara l'aposta per l'esport, les energies renovables o el respecte cap a la natura. En aquest sentit, Isabel Escribano ha recordat que “tota la política que no fem nosaltres, la faran contra nosaltres”, i ha posat en valor la importància de promoure més eficiència energètica o lluitar per tenir, després d'anys de reclamacions, una depuradora. 

El nou partit, però, tampoc ha volgut obviar en la seva presentació la importància de l'eix nacional. Per a ells, el marc han de ser els Països Catalans, amb un projecte clar cap a la independència i el dret a decidir.

“És necessari i imprescindible un canvi”, ha conclòs Xevi Puigcercós, el més jove de la llista, que no ha volgut acabar sense posar de manifest que, aquest, només es podrà assolir des de les bases, a través d'un "poble actiu".
 

Montserrat Rota Foto: Pere Gendrau

 

La mestra de l'escola de Borredà i membre de Treballem Junts per Borredà, Assumpta Duran Foto: Pere Gendrau

 

Acte de presentació de Treballem Junts per Borredà Foto: Pere Gendrau