Uns 150 fidels ressegueixen el barri vell de Berga al viacrucis de Divendres Sant

El rector Marc Majà i els mossens Josep Vila i Lluís Ruiz repassen les 14 estacions de la mort de Jesucrist

Redacció
03 d'abril del 2015
Actualitzat a les 20:48h
Processó del viacrucis a Berga
Processó del viacrucis a Berga | Aida Morales

Viacrucis a Berga Foto: Aida Morales


Berga no té tradició de processons, però el viacrucis de Divendres Sant és una de les cites que els fidels de la ciutat esperen amb més devoció. Aquest any, unes 150 persones s'han aplegat a les 8.00 del matí a l'església parroquial de Santa Eulàlia, des d'on han recorregut alguns dels carrers del barri vell, en una comitiva presidida per la imatge del Sant Crist. 

Abans de començar, els fidels han resat una pregària de laudes per, a continuació, començar la processó que ha recorregut part del carrer de Castellar del Riu, de la Pietat i de l'Om, fins a arribar gairebé a la plaça de Santa Magdalena. Llavors, han baixat pel carrer Buxadé fins a retornar a la plaça de Sant Pere. Un recorregut que els feligresos han realitzat en menys d'una hora, i que ha anat repassant les 14 estacions de la mort de Jesús. 

 
“Jesús, víctima escollida, és condemnat a la mort per donar-me eterna vida”, han començat a la primera parada que marca el viacrucis. En el seu camí, s'ha repassat la passió, el trajecte de Jesucrist fins a la Creu, els moments de defalliment, quan el claven, la seva llarga agonia, l'amargura de Maria, la seva mare, en veure'l mort del seu fill i, finalment, la sepultura. Cadascuna d'aquestes parades, viscudes com a actes de devoció pels fidels, han anat precedides per càntics i pregàries, que s'han anat alternant entre el rector Marc Majà, mossèn Josep Vila i mossèn Lluís Ruiz. 

El viacrucis ha finalitzat amb el retorn de la Creu a l'església de Santa Eulàlia, on cadascun dels participants han pogut adorar-la. De cara a la tarda, es realitzaran les misses a les corresponents esglésies per a celebrar la crucifixió de Crist i, aquest dissabte, tindrà lloc la Vetlla Pasqual, la gran celebració anterior a Diumenge de Resurrecció, i que és considerada un dels moments centrals de l'any litúrgic. En aquesta vetlla es beneirà i renovarà l'aigua sagrada, i es cremaran les palmes i els palmons, en un acte de purificació del foc. 
 

Baixada del viacrucis pel carrer Buxadé de Berga Foto: Aida Morales

 

Baixada de la Creu pel carrer Buxadé Foto: Aida Morales

 

Viacrucis de Berga al seu pas per Cal Sarraís Foto: Aida Morales

 

Jesucrist crucificat Foto: Aida Morales

 

Retorn de la Creu a l'església de Santa Eulàlia de Berga Foto: Aida Morales

Arxivat a