El Vieerfest de Puig-reig queda ajornat sense data arran del coronavirus

La 5a edició de la mostra s’havia de celebrar el 5 d’abril a l’Ametlla de Merola

20 de març del 2020
Actualitzat a les 20:07h
Edició del Vieerfest de l'any passat (arxiu).
Edició del Vieerfest de l'any passat (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
El Vieerfest, la mostra itinerant que combina cervesa artesana, gastronomia, música i patrimoni, queda ajornat a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Així ho han comunicat els organitzadors de la mostra, que enguany estava previst que se celebrés el 5 d’abril a l’Ametlla de Merola.

“Davant el confinament i la incertesa de quan podrem tornar a la normalitat, creiem que és responsabilitat de tots actuar davant el Covid-19”, assenyalen els organitzadors de l’esdeveniment.

L’organització del Vieerfest explica que està treballant conjuntament amb els participants de l’esdeveniment per tal de trobar una nova data. “Volem primar la salut de tots per davant de tot”, asseguren els organitzadors de la mostra. En aquest context, les mateixes fonts precisen que és “millor esperar” per a poder parlar d’una possible data.

Per altra banda, Jesús Subirats, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig, explica a NacióBerguedà que, ara per ara, no saben quan es podrà fer el Vieerfest i, per això, no “s’han aventurat” a posar una nova data. En aquesta línia, Subirats exposa que és probable que la mostra “no es pugui fer abans de l’estiu”.

Els membres de l’organització agraeixen el suport rebut i afegeixen que seguiran treballant per poder celebrar el Vieerfest 2020. Segons les mateixes fonts, el Vieerfest és un dels esdeveniments que representa el caràcter de la comarca i voltants.

L’Ametlla de Merola, escenari de la mostra 2020

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig detalla que, des d’un bon primer moment, un dels objectius de la mostra va ser apostar per la visibilització del patrimoni, i que per aquest motiu cada any es decideix fer-ho en una colònia diferent. Enguany, l’Ametlla de Merola és l’escenari de l’esdeveniment.

“Aquest any es va decidir fer la mostra a la colònia més allunyada del poble, l’Ametlla de Merola. A més, aquesta es tracta d’una colònia amb una vida cultural molt activa i un espai que s’ha mantingut estructuralment com era originalment”, exposa Subirats.

L’organització remarca que l’Ametlla de Merola es tracta d’una de les colònies “més conegudes i amb més identitat de Catalunya”.

El Vieerfest comptarà amb diferents productors de cervesa artesanal i altres begudes, així com varietat d’elaboradors de productes de qualitat i de proximitat.  El programa inclou un ventall d’activitats paral·leles, que estaran repartides per la colònia tèxtil, i música per ambientar la jornada.
 
Arxivat a