El Berguedà garanteix l'atenció a les dones víctimes de violència de gènere malgrat el coronavirus

L'Institut Català de les Dones reforça també el servei 900-900-120 per evitar que no hagi cap dona desatesa malgrat el confinament

19 de març del 2020
Actualitzat el 20 de març a les 17:05h
Violència masclista (arxiu).
Violència masclista (arxiu). | Europa Press
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) segueix en funcionament, malgrat la situació d'excepcionalitat i continuarà obert, des de les 9 del matí fins a les 3 de la tarda, segons han informat fonts del Consell Comarcal del Berguedà. 
 
En cas que es requereixi i donant prioritat a les situacions de violència masclista, s'atendrà presencialment a la seu del consell comarcal, prèvia valoració telefònica. Els assessorament generals es seguiran fent telefònicament o via correu electrònic.
 
Per a situacions de violència masclista, també es pot trucar al servei d'atenció telefònica de l’Institut Català de les Dones , al telèfon 900 900 120. Excepcionalment, per a aquests dies també s'ha habilitat l’adreça de correu electrònic [email protected].
 
Les dones poden contactar amb el SIAD trucant al Consell Comarcal del Berguedà als telèfons habituals 938213553 / 617161450 o escriure un correu electrònic a [email protected]/ [email protected].
 
El servei continuarà actiu en aquestes circumstàncies des d'aquesta setmana i fins a nou avís. Aquestes indicacions poden ser variables en funció de l'evolució de la situació d'excepcionalitat i de la disponibilitat de personal.
 
L'estat de confinament derivat de la situació d'emergència sanitària pel COVID-19 provoca un impacte clar en les dones en situació de violències masclistes i dels seus fills i filles, especialment aquelles que pateixen situacions de risc.  
 
Una situació excepcional de confinament, on la convivència és permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de conflicte i violència, de manera similar a les situacions de conflictivitat que es donen en períodes vacacionals, amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trobar suport de familiars, professionals,  i  altres recursos.   
 
Alhora es produeix una situació de menys oportunitats per verbalitzar, compartir o demanar informació o assessorament als serveis, així com per denunciar.