L'Hospital de Berga destina la segona planta a les persones ingressades preventivament pel coronavirus

El Departament de Salut ha tornat a assegurar aquest dimecres a NacióBerguedà que no hi ha cap cas confirmat

19 de març del 2020
Actualitzat a les 17:42h

Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu). Foto: Aida Morales


L'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga fa dies que es prepara per a un increment d'activitat relacionada amb la propagació del coronavirus (Covid-19) arreu del país. El centre destina, en aquests moments, la segona planta a les persones ingressades preventivament seguint el protocol del coronavirus, si bé el Departament de Salut ha tornat a assegurar aquest dimecres a NacióBerguedà que no hi ha cap cas confirmat.

Segons fonts coneixedores consultades anit, el centre ha habilitat una planta per atendre els casos sospitosos que vagin registrant-se. Pacients d'oncologia que fins ara es trobaven en aquesta zona de l'hospital, han estat traslladats a l'edifici nou, ha pogut confirmar aquest diari. 

Des de l'hospital no es facilita el nombre de persones ingressades amb símptomes de la malaltia perquè, asseguren, així ho marquen les instruccions del Departament de Salut. 

El personal de la planta destinada a possibles casos de coronavirus, l'accés de la qual s'ha protegit al màxim, treballa amb mascaretes especials, ulleres de protecció, bata impermeable, i guants. Així mateix, ha de seguir els rígids protocols establerts.

Les proves, que arreu de Catalunya s'envien a analitzar a l'Hospital Clínic i a una desena de laboratoris més, triguen entre 24 i 48 hores en donar resultats, però ara mateix aquest període pot allargar-se fruit de la gran demanda que s'experimenta en el sistema sanitari del país.

Arxivat a